Paris Belediyesi’nin Önü Fare Ölüleriyle Doldu

Per, 06/04/2023 - 17:05

Fransız basınındaki haberlere göre, Paris Belediyesi'nin farelerle mücadele eden kanalizasyon çalışanları, mesleklerinin daha iyi bir statüye konumlandırılması talebiyle greve gitti.

Welayet News  - Fransa'nın başkenti Paris'te grevdeki kanalizasyon işçileri, çalışma şartlarının zorluğuna ve maaşlarının azlığına dikkati çekmek için beraberinde getirdikleri ölü fareleri Büyükşehir Belediyesi'nin önüne yığdı.

"Daha fazla personel ve finansal kaynak istiyoruz. 10 yılda 60 arkadaşımızı kaybeden bir sektördeyiz" diyen çalışanlar, belediye yetkililerine seslerini duyurmak istedi.

Öte yandan Paris yönetiminin emeklilik yasasına karşı şiddetlenen gösteriler ve metro grevlerinin yaşandığı Fransa’nın başkentinde, bu sorunlara artan çöp yığınları da eklendi.

Temizlik işçilerinin devam eden grevi nedeniyle, Paris’te çöp yığınları geçen hafta sonu 10 bin tonu aştı. İngiltere Kralı III. Charles'ın Paris ziyareti yaklaşırken, hükümetin uyarılarını yanıtsız bırakan Paris Belediyesi ise grevcilere destek veriyor.

Zengin, yoksul, tüm mahallerde biriken çöp yığınları, artık sokakları yaşanılmaz hale getirmeye başladı.

Bir taraftan farelerin çoğalması, diğer taraftan etrafı saran keskin çöp kokusu, özellikle cadde üzerindeki lokanta ve dükkan sahiplerini vuruyor.



Yeni yorum ekle