İran Dışişleri Bakanı: Meslektaşım Faysal Bin Ferhan ile Olumlu Bir Görüşme Gerçekleştirdik

Per, 06/04/2023 - 12:13

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan ile görüşmesini değerlendirdi.

Welayet News  - Emir Abdullahiyan şu ifadelerde bulundu: ‘Bugün Pekin'de meslektaşım Faysal bin Ferhan ile olumlu bir görüşme gerçekleştirdik. Görüşmede Tahran-Riyad diplomatik ilişkilerinin yeniden kurulması, Hac-Umre turlarının yeniden başlaması, ekonomik ve ticari işbirliği, büyükelçilikler ve başkonsoloslukların yeniden açılması konusunda anlaştık ve aynı zamanda bölgenin istikrarı, sürdürülebilir güvenliği ve kalkınmasını vurguladık.’

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan Çin'in başkenti Pekin'de yüz yüze görüştü.

İki ülke dışişleri bakanları bu görüşmede, büyükelçiliklerin yeniden açılması, iki ülke arasındaki uçuşların yeniden başlatılması ve karşılıklı vizelerin kolaylaştırılması konusunda anlaştı.

Çin'in arabuluculuğunda 6-10 Mart'ta Pekin'de yürütülen müzakerelerin sonunda İran ile Suudi Arabistan arasında iki ay içinde diplomatik ilişkilerin yeniden başlatılması ve büyükelçiliklerle temsilciliklerin yeniden açılması konusunda anlaşmaya varmıştı.



Yeni yorum ekle