"Siyonistlerin Mescid-i Aksa'ya Yönelik Saldırıları Cevapsız Kalmayacak"

Per, 06/04/2023 - 09:50

Hamas ve Filistin İslami Cihat hareketleri, Siyonist rejim ordusunun Çarşamba gecesi Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarına yanıt olarak, bu saldırıların karşılıksız kalmayacağı uyarısında bulundu.

Welayet News  - Hamas sözcüsü Hazım Kasım şunları söyledi: ‘Halk ve direniş işgalci rejimi Mescid-i Aksa'ya karşı işlediği suçlardan dolayı cezalandıracaktır.

İşgalciler, Mescid-i Aksa'nın kimliğini hedef dini bir savaş içerisindeler.’

İslami Cihad Hareketi'nin siyasi büro üyesi Muhammed el-Hindi de şunları söyledi: ‘Halkımız, Siyonist rejimin Mescid-i Aksa'ya yönelik tüm saldırılarıyla mücadele edecektir.’

Siyonist rejim güçleri Çarşamba sabahı Mescid-i Aksa'daki el-Kıble Mescidi’nde ibadet eden Filistinlilere saldırdı. Siyonistler bu saldırı ile ibadet edenleri camiden çıkarmaya çalıştılar.

Bu saldırıda 400 Filistinli tutuklandı ve onlarca kişi yaralandı. Bu saldırının video ve görüntüleri dünya medyasına geniş bir yankı uyandırdı ve aralarında Suudi Arabistan, Mısır, Katar ve Ürdün'ün de bulunduğu bazı Arap ülkeleri bu saldırıyı kınadı.

Öte yandan Gazze'deki direniş güçleri de Siyonistlerin Mescid-i Aksa'da ibadet edenlere yönelik vahşi saldırılarına karşılık olarak, Gazze çevresindeki Siyonist yerleşim birimlerine çok sayıda roket fırlattı. İbrani medyasına göre, Gazze'den yerleşim yerlerine yaklaşık 20 roket atıldı, bunlardan biri Sderot’ta bir fabrikayı vurdu ve maddi kayıplara neden oldu.



Yeni yorum ekle