Irkçılık büyük bir fitne ve provokasyondur: Bursa’da Diyarbakır plakalı araca saldırı

Çar, 05/04/2023 - 12:56

Geçtiğimiz haftalarda Bursaspor-Amedspor karşılaşmasında estirilen ırkçı provokasyon havası etkisini sürdürüyor.

Welayet News  - Bursa'da bir grup taraftar, Diyarbakır'a ait olan 21 plakalı araca taşlı ve sopalı saldırı düzenlediler.

Bursa’nın İnegöl ilçesinde 2 Nisan günü oynanan Bursaspor-İnegölspor maçı öncesinde, Bursaspor taraftarı bir grup 21 plakalı bir araca taş ve sopalarla saldırı düzenledi.

Sosyal medyada dolaşıma giren görüntülerde Bursaspor taraftarlarının 21 plakalı araca taş ve sopalarla saldırdığı görülüyor. Taraftarlar bu sırada “Her zaman her yerde en büyük Bursa” sloganları attıkları da duyuluyor.

Saldırıya uğrayan ise İnegöl’de esnaflık yapan N. Yıldırım’dı.

Amida Haber’e konuşan Yıldırım’ın İstanbul Barosuna kayıtlı avukat yeğeni Mansur Yıldırım şunları söyledi:

"Biz aslen Muşluyuz. Amcam yıllardır Bursa’nın İnegöl ilçesinde esnaflık yapıyor. Olay günü de dükkanından çıkıp evine gitmeye çalışırken, maç için İnegöl’e gelen Bursaspor taraftarı aracının önünü kesip, amcamı darbediyorlar. Aracı da kullanılamaz hale getiriyorlar."

Olaydan sonra amcasının İnegöl Emniyet Müdürlüğüne giderek, grup hakkında şikayetçi olduğunu belirten Avukat Yıldırım, saldırganların bulunup cezalandırılmasını istedi. Yıldırım, saldırganların videoda yüzlerinin göründüğüne dikkat çekerek, “Tespit edilmeleri kolay, bulunup yargılanmalarını istiyoruz” dedi.

Tags: 


Yeni yorum ekle