Siyonist Gazete: İsrail Ordusu İç Savaşa Hazırlanmalı

Pa, 02/04/2023 - 13:13

Siyonist ünlü savunma uzmanı Alon Ben David, İsrail ordusunu olası bir iç savaşa hazırlanmaları konusunda uyardı.

Welayet News Siyonist ünlü savunma uzmanı Alon Ben David, İbranice yayın yapan Maariv gazetesinde kaleme aldığı yazısında İsrail’deki gelişmeleri değerlendirerek, “Siyonist İsrail polisinin toplumdaki iç çatışmaları durdurma olasılığı çok düşüktür ve mevcut en kötü senaryolar dikkate alındığında İsrail ordusu bir an önce iç savaşa hazırlanmalı.” dedi.

Siyonist uzmana göre, İsrail'i dört bir yandan tehdit eden çeşitli tehlikeler arasında en büyük ve en önemli tehlike İsrail'in içinde yaşanan olaylardır.

Bu yazının bir başka bölümünde, protestoların başlamasından iki buçuk ay sonra İsrail'in kapasitesinin iç sorunlar nedeniyle ciddi şekilde darbe aldığı ve aynı zamanda ABD ile ilişkilere onarılamaz darbeler indirildiği kaydedildi.

Yazıda, “Bölgedeki dost ve düşmanlar bize yeteneğini kaybetmiş bir güç gözüyle bakıyor, bu nedenle birçok pilotun görevlerini yerine getirmeyi reddetmesine rağmen İsrail ordusu bu sorunu çözmek için devreye girmelidir.” denildi.

Alon Ben David’in yazının sonunda, “Özel bir olayın patlak vermesi veya çok sayıda kişinin (Siyonist) silahlı olması nedeniyle savaş senaryosu gerçekleşebilir ve İsrail polisi tek başına durumu kontrol edemez.” ifadesi kullanıldı.

Binyamin Netanyahu, tartışmalı yargı düzenlemesinin durdurulması çağrısında bulunan Savaş Bakanı Yoav Gallant'ı görevden aldı. Netanyahu'nun kararına tepki gösteren yüz binlerce kişi İsrail rejimini protesto etmişti.

Eski Başbakan Yair Lapid, Yoav Gallant'ın görevden alınması üzerine, "Netanyahu'nun İsrail için artık bir tehdit oluşturduğunu" söylemişti.

Netanyahu'nun yargı reformu planına karşı işgal altındaki topraklar haftalık gösterilere sahne oluyor.

 



Yeni yorum ekle