Tel Aviv'de Bakü büyükelçiliğinin açılması Netanyahu'yu krizden kurtarmak içindir

Cu, 31/03/2023 - 12:00

Filistin İslami Cihad hareketi, Tel Aviv'deki Azerbaycan büyükelçiliğinin açılmasını kınadı ve bunun Siyonist rejimin Başbakanı Benyamin Netanyahu'yu ve aşırılık yanlısı kabinesinini, bu rejimin iç krizlerinden kurtarmak için bir araç olduğunu hatırlattı.

Welayet News  - İslami Cihat hareketinin liderlerinden Halid al-Bataş şunları vurguladı: Azerbaycan Cumhuriyeti'nin işgal altındaki topraklarda Müslüman bir ülke olarak işgalci bir rejimde büyükelçilik açması Netanyahu'yu güçlendirir. Tel Aviv ile ilişkileri normalleştirmek  Filistin ulusunun davasının arkasında zehirli bir hançerdir.

Azerbaycan'ın ve Siyonist rejimle uzlaşan diğer İslam ve Arap ülkelerinin Filistinlilerin yanında yer almaları, onları desteklemeleri ve Siyonist işgale karşı onlara yardım etmemeleri uygundur.

"İslami Cihat Hareketi'nin, bir Arap veya İslam ülkesi ile işgalciler arasındaki ilişkilerin her türlü normalleşmesini kınadığını" belirten El-Bataş, Tel Aviv rejiminin iç krizler nedeniyle iyi durumda olmadığına ve orada büyükelçilik açmanın barış anlamına geldiğine ve  Netanyahu'nun ve kabinesinin Kurtuluş ipi anlamında olduğunu işaret etti.

Konuşmasının sonunda Siyonist rejimin yok olacağını ve barış ve normalleşme konusundaki tüm hayallerini de kendisiyle birlikte götüreceğini söyledi.

Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Siyonist rejim hükümetinin merkezi olan Tel Aviv şehrindeki Büyükelçiliği, Çarşamba günü resmen açıldı. Bu açılış bu ülkenin Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramoff'un işgal altındaki toprakları ziyareti sırasında yapıldı.

Bayramoff, Siyonist rejimin Dışişleri Bakanı Eli Cohen ile düzenlediği ortak basın toplantısında şunları söyledi: Azerbaycan 2021 yılında işgal altındaki topraklarda turizm ve ticaret ofisi açtı, ardından resmi büyükelçiliğini açma kararı aldı.

Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, İsrail-Azerbaycan Ekonomik İlişkiler Komisyonu'nun önümüzdeki 20 gün içinde Bakü'de toplanması için hazırlık yaptığını açıklayarak, şunları ekledi: Şu anda Azerbaycan'da 140'tan fazla İsrail şirketi faaliyet gösteriyor.



Yeni yorum ekle