Irak'ta ABD’nin Askeri Lojistik Konvoyuna Saldırı

Pa, 26/03/2023 - 09:49

İşgalci ABD güçlerinin Babil vilayetindeki bir lojistik konvoyu yola döşenen bir bombayla hedef alındı.

Welayet News  - Yerel kaynaklar, bu sabah (Pazar) Irak'ta ABD Ordusuna ait bir lojistik konvoya yönelik bir operasyon düzenlendiğini açıkladı.

Saberin News Telegram kanalı şunları yazdı: ‘İşgalci ABD güçlerinin Babil vilayetindeki bir lojistik konvoyu yola döşenen bir bombayla hedef alındı.

Bu saldırı sonrasında olası can kayıpları ve Amerikan konvoyuna verilen hasarın miktarına ilişkin ayrıntılar henüz açıklanmadı.’

Irak Parlamentosu'nun yabancı askerlerin bu ülkeden çıkarılmasına onay vermesi ve Bağdat'ın bunu uygulamada gecikmesi sonrasında Amerikan koalisyonuna bağlı lojistik konvoylar, haftada bir, bazen de gün içinde birkaç kez yol kenarına yerleştirilen bombalarla hedef alınıyor.

Amerikan konvoyları ya güneyden Kuveyt sınırını geçerek ya da kuzeybatıdan Ninova vilayetindeki yasadışı el-Velid kapısından geçerek Irak'a giriyor ve Irak'ta konuşlanmış Amerikan askerlerinin ihtiyaç duyduğu teçhizatı taşıyor. ABD koalisyonu, bu saldırılardan ve yol kenarındaki patlamalardan kaçınmak için ekipmanlarını taşımak için yerel Iraklı şirketlerden yardım alıyor.

Iraklı gruplar, Irak hükümetinin bu ülke parlamentosunun onayladığı yabancı güçlerin Irak’tan çıkarılması kararını uygulaması gerektiğini vurguluyor.

Irak parlamentosu, ABD'nin İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları Kudüs Gücü komutanı Hacı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis’e düzenlediği suikastın ardından yabancı güçleri bu ülkeden çıkarma planını onayladı.

Tags: 


Yeni yorum ekle