Siyonist rejim, DAEŞ sonrasında Suriye’ye hakim olma peşinde

Pa, 08/07/2018 - 20:20

 İran Meclis Başkanı Uluslararası İşler Özel Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Siyonist rejimin DAEŞ sonrası Suriye’yi ele geçirme çabası içinde olduğunu söyledi. 

Welayet News   - İran Meclis Başkanı Uluslararası İşler Özel Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Filistin’in Tahran elçisi Salah Zavavi ile görüşmesinde, İran İslam Cumhuriyetinin direnişe yönelik desteğini kararlı bir şekilde sürdürerek, bütün bölge ülkelerinin güvenliğini hedef alan siyonist rejimin tehditleri ve Filistin meselesinde geri adım atmayacağını söyledi.

Direniş ve referandomun Filistin’in tarihi topraklarının asli sakinlerini oluşturan Hıristiyan, Yahudi ve Müslümanlar arasında düzenlenmesi siyasi çözümün iki temel rüknü sayıldığını belirten Abdullahiyan,“Siyonist rejim DAEŞ sonrası Suriye’ye hakim olmanın çabası içinde ancak direniş güçleri ve İran İslam Cumhuriyetinin askeri müsteşarları, Suriye’nin kanarında durarak terörizme karşı mücadeleye davam edeceklerdir. Suriye halkı bu ülkenin bir kez daha siyonizmin himayesindeki teröristlerin cirit attığı alan haline gelmesine izin vermeyecektir” diye anımsattı.

Filistin’in Tahran elçisi Salah Zavavi ise, Filistin meselesinin İslam ümmetinin birinci meselesi olması gerektiğini ifade ederek, “Tramp uluslararası siyonizmin iradesinin uygulayıcısı haline gelmiş durumda. Fakat bütün Filistin halkı, liderleri yüzyılın anlaşma planını raddediyorlar” dedi.

Filistin elçisi, düşmanların Müslümanlara karşı komplosu neticesinde  siyonist rejimin Filistin topraklarında kurulduğunu belirterek, siyonizmin projesinin sadece Filistin’le sınırlı olmadığını, Netanyahu liderliğindeki Likud partisinin İslam dünyasını baştan başa kendi sultası altına almayı hedeflediğini vurguladı.

Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak açıklama kararırının, bu şehrin tarihi ve İslam’daki konumu hakkında içine düştüğü aptallağından ve cehaletinden kaynaklandığını söyleyen Filistin elçisi, bu girişimi tamamen Tel Aviv’in aleyhine olumsuz sonuçları bulunan bir girişim olarak niteledi.

Bazı bölge ülkelerinin Amerika ve işgalci rejimin politikalarındaki rölüne de değinen Zavavi, Trump’ın bölgesel planlarını hayata geçirmeleri için bu ülkelere Amerika tarafında ekonomik baskı yapıldığını belirtti.

Welayet News 



Yeni yorum ekle