Bahreyn Meclis Başkanı Yardımcısı: İran'a Uçuşlar Yakında Yeniden Başlayacak

Sa, 21/03/2023 - 16:47

İran parlamentosu heyetinin geçtiğimiz günlerde Manama'ya yaptığı ziyarete değinen Bahreyn meclis başkanı yardımcısı, bu ülkeden İran'a uçuşların yakında yeniden başlayacağını açıkladı.

Welayet News  - Bahreyn meclis başkanı yardımcısı Abdünnebi Selman bugün Eram News haber sitesine verdiği röportajda şunları söyledi: ‘Çok yakından Bahreyn’den İran’a uçuşlar başlayacak. Bu ciddi bir düşünce. Bu yakın zamanda gerçekleşecek ve ertelenmeyecek. İki ülke arasındaki hava yolları yeniden açılacak. Bu konu İran heyeti tarafından da kabul edilmiştir.  Bu konular, geçtiğimiz günlerde Bahreyn’e gelen İran parlamentosundan bir heyetin yaptığı ziyarette açıkça görüşülmüştür.

Bahreyn, İran ile Suudi Arabistan arasındaki anlaşmayı ve bunun ciddiyetini dört gözle beklemektedir.

Manama'nın Tahran ile Riyad arasındaki ilişkilerin yeniden başlamasına dair hiçbir çekincesi veya itirazı yoktur.’

Bu açıklamalarla birlikte, haber ajansları, yetkili kaynaklardan naklen, İran ve Bahreyn'in yakın gelecekte ilişkilerin yeniden başlamasını ve karşılıklı büyükelçiliklerin yeniden açılmasını görüştüğünü açıkladı.

Bir Rus medyası şunları yazdı: ‘İki ülke arasında gerçekleşen istişareler ikili düzeyde ve arabuluculuk olmaksızın gerçekleşti ve ihtilaflı tüm konularda bir anlaşmaya varılması durumunda sonuçların yakında açıklanması bekleniyor.’



Yeni yorum ekle