Siyonist Milletvekilinden Yine Küstahça Açıklamalar: Filistin Halkı Diye Bir Şey Yok

Sa, 21/03/2023 - 07:42

Siyonist rejimin aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, "Filistin diye bir halkın olmadığını ve bunu Beyaz Saray'ın da duyması gerektiğini" söyledi.

Welayet News  - Jerusalem Post gazetesinin haberine göre aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Paris ziyareti sırasında Likud Partisi'nin eski Başkanı Siyonist Jacques Kupfer'i anma töreninde yaptığı konuşmada küstahça açıklamalarda bulundu.

Smotrich bu törende şunları söyledi: ‘Filistinliler diye bir şey yok çünkü Filistin halkı diye bir şey yok. Filistinliler kim? Ben Filistinliyim.

Sahte bir millet ürettiler sonra da Siyonizm ile mücadele için İsrail topraklarında uydurma bir hak iddia etmeye çalıştılar. Bu, tarihi ve Kutsal Kitap'ta anlatılan bir gerçek. Bu gerçek, İsrail'deki Araplar tarafından işitilmeli. Bu gerçek, İsrail'deki kafası karışık Yahudi halkı tarafından duyulmalı. Bu gerçek, Elysee'de ve Beyaz Saray'da duyulmalı. Bu gerçek, tüm dünyada duyulmalı.’

Smotrich, Filistinlilerin bu coğrafyaya 19. yüzyıldaki göç dalgasıyla geldiğini ve Yahudilerin, Kutsal Kitap'taki kehanetlere göre topraklarına dönmesinden sonra bazı Arapların bundan hoşlanmadığını ileri sürdü.

Hatırlatmak gerekir ki, Siyonist rejimin aşırı sağcı Maliye Bakanı Smotrich, bir panelde yaptığı konuşmada, yahudi yerleşimcilerin 26 Şubat’ta Nablus’un güneyindeki Huvara beldesinde Filistinlilere karşı giriştiği toplu saldırıları destekleyerek bölgede etnik temizlik çağrısında bulunmuştu.

Batı Şeria’daki yasa dışı Yahudi yerleşimlerindeki Siyonist yerel yetkili David Ben Zion’un, Twitter hesabından yaptığı ve Huvvara’nın “bugün yok edilmesi” çağrısında bulunan bir paylaşımını “neden beğendiği” sorulan Smotrich, bunu şöyle yanıtlamıştı: “Çünkü Huvvara beldesinin yeryüzünden silinmesi gerektiğini düşünüyorum. Bence İsrail Devleti bunu yapmalı. Bu, Tanrı esirgesin, vatandaşın eliyle yapılmamalı.”



Yeni yorum ekle