Siyonist Gantz: İsrail İç Savaşın Eşiğinde

Pa, 19/03/2023 - 09:27

Siyonist rejimin eski Başbakanı Benny Gantz, Twitter üzerinden yayınladığı mesajda İsrail’in iç savaşın eşiğine geldiğini belirterek bu konu hakkında uyarıda bulundu.

Welayet News  - Filistin’in SAMA internet sitesinde yer alan haberlere göre, Benny Gantz’ın Binyamin Netanyahu kabinesinin göstericilere gösterdiği sert müdahalelerin şiddetin tırmanmasına sebep olduğu konusunda uyardı ve mevcut rejimin bir iç savaş eşiğinde olduğunu söyledi. Gantz Twitter hesabı üzerinden yayınladığı mesajda “Herzilya’daki gösteriler sırasında bir protestocuya arabayla çarpılması haberlerini duyduğuma üzgünüm” ifadelerine yer verdi. Mesajın devamında Gantz “İsrail’in her yerinde göstericilere karşı şiddet başlamış durumda ve iç savaşın eşiğindeyiz” dedi.

Geçtiğimiz haftalarda aralarında, Tel Aviv, Hayfa, işgal altındaki Kudüs, Rişon, Letzion ve Herzilya’nın da bulunduğu işgal altındaki Filistin’in kuzeyinden güneyine kadar onlarca şehir Netanyahu’nun aşırı sağcı kabinesine karşı gösterilere sahne oldu. Bu gösterilere, Netanyahu başkanlığındaki aşırı sağcı kabine koalisyonu ile Siyonist rejimin eski Başbakanı Yair Lapid başkanlığındaki muhalefet grubu arasındaki şiddetli çatışmaların gölgesinde gerçekleştirildi.



Yeni yorum ekle