Kuzey Kore: 800.000 kişi Amerika ile savaşa gönüllü oldu

Ct, 18/03/2023 - 15:54

Kuzey Kore, bu ülkenin yaklaşık 800.000 vatandaşının Cuma gününe kadar ABD ile savaşa gönüllü olduğunu iddia etti.

Welayet News  - Reuters, Kuzey Kore'nin Rodong Sinmun gazetesinin, öğrenciler ve işçiler orduya katıldı; Amerika Birleşik Devletleri'ne karşı koyma taleplerini dile getirdiler diye  yazdığını haber verdi.

Kuzey Kore, geçen hafta ABD ile Güney Kore'nin askeri tatbikatları sırasında üç füze ateşledi. Kuzey Kore, Cuma günkü en önemli lansmanında, Hwasong-17 kıtalararası balistik bir füze ateşledi. Bu füze Japonya'nın münhasır ekonomik bölgesinin dışına düştü.

Bu atış, Japonya Başbakanı ve Güney Kore Devlet Başkanı'nın Kuzey Kore'nin füze ve nükleer programları da dahil olmak üzere ikili ve bölgesel konuları görüşmek üzere bir araya gelmesinden bir kaç saat önce yapıldı.

BM Güvenlik Konseyi kararlarına göre Kuzey Kore'nin balistik füze denemesi yapması yasak. Bu nedenle Güney Kore, Japonya ve ABD, Kuzey Kore'nin balistik füze fırlatmasını kınadı. Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, Seul ve Washington'u askeri tatbikatlar yaparak gerilimi artırmakla suçladı ve ülkesinin ordusuna "gerçek bir savaşa" hazırlanması için daha fazla tatbikat yapma talimatı verdi. Kuzey Kore'nin iktidardaki İşçi Partisi de ABD ile Güney Kore'nin eylemlerine cevap olarak Pazar günü, savaştan vazgeçmek için mühim ve pratik önlemler aldı.



Yeni yorum ekle