"Batı, Rusya İçin Kazdığı Kuyuya Kendisi Düştü"

Cu, 17/03/2023 - 11:48

Rusya Sanayiciler ve Girişimciler Birliği'nin kongresinde konuşan Putin, Ukrayna’da sürdürdüğü özel askeri operasyon nedeniyle Rusya karşıtı yaptırımlar uygulayan Batı ülkelerinin bu yaptırımlardan aslında kendilerinin etkilendiklerini belirtti.

Welayet News  - Rusya’dan çekilme kararı alan Batı şirketlerinin yerini yerel şirketlerin aldığını, bunun da Batı şirketlerinin Rusya’ya geri dönme olasılığını yok ettiğini söyleyen Putin, “Bu durum aklıma şu sözü getiriyor: kimsenin kuyusunu kazma çünkü içine kendin düşersin. Şu an Batılı şirketler için olan da tam olarak bu” dedi.

Putin, şunları söyledi: “Euro Bölgesi ülkeleri, Rusya ekonomisinin çökmesinin yakında olduğu konusunda herkesi ikna etmeye çalışıyorlar, hâlbuki onların enflasyonları Rusya’da olduğundan daha yüksek. Bununla ilgili olarak, ölümü hakkındaki dedikoduların hayli abartıldığını söyleyen ünlü Amerikalı yazar Mark Twain’i anmak isterim. Zira bizim ekonomimiz hakkındaki dedikodular için de aynısı geçerli.

Gitmektense Rusya pazarında kalmayı seçen girişimciler, gidenlere göre daha akıllıca davranmış oldular.

Kongrenin panel oturumunda katılımcıların sorularını yanıtlayan Putin, Rusya'nın AB ülkelerinin bağımsız, egemen olmasını ve ulusal çıkarlarına uygun kararlar almasını istediğini belirtti. Ancak maalesef bunun kesinlikle böyle olmadığının altını çizdi.

Tags: 


Yeni yorum ekle