İngiltere’de Grev Dalgası Artarak Devam Ediyor

Per, 16/03/2023 - 14:48

Çeşitli sektörlerden binlerce İngiliz işçi, hükümetle ücret ve çalışma koşulları konusunda devam eden anlaşmazlıkların ardından Çarşamba günü işi bıraktı.

Welayet News  - Reuters'in bildirdiğine göre, grevler İngiltere'de yaygın bir sorun haline geldi. Çünkü ücretlerdeki artış enflasyona ayak uyduramadı.

İngiltere ve Galler'deki öğretmenlerin ikinci tur grev eylemlerine başlamasıyla okulların ve öğrenimin kesintiye uğraması bekleniyor. İngiltere'de doktorlar da 72 saatlik toplu grevlerini sürdürüyor.

İngiltere Milli Eğitim Sendikası, Milli Eğitim Bakanı'na yazdığı bir mektupta şu ifadelerde bulundu: ‘Sendika, grevin ebeveynlere, çocuklara ve gençlere verdiği rahatsızlıktan elbette üzüntü duyuyor. Ama bu tamamen senin sorumluluğunda. Ebeveynler her gün öğretmen işe alma ve öğretmenliği devam ettirme krizinin yanı sıra esef verici okul bütçesinin çocuklarının eğitimini etkilediğini görüyor.

Grevler nedeniyle Çarşamba ve Perşembe günleri yaşanan aksaklıktan dolayı içtenlikle özür dileriz, ebeveynlerin değişim ihtiyacını anladığına güveniyoruz.’

Öğretmenlerin eyleminin, İngiltere'deki 150'den fazla üniversitedeki üniversite personelinin yanı sıra Demiryolları ve Denizcilik Sendikası üyelerinin grevleriyle birlikte Perşembe günü de devam etmesi bekleniyor.

İngiltere Ulusal Demiryolu, Denizcilik ve Ulaştırma İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Mick Lynch bir röportajda şunları söyledi: ‘Düşük emekli maaşlarına, çalışma koşullarına ve iş kayıplarına müsamaha gösterilmeyecektir. Ne kadar sürerse sürsün çabalarımızı sürdüreceğiz.’

Bu arada, İngiltere Maliye Bakanı Jeremy Hunt'ın 2023 vergi ve harcama planlarını Avam Kamarası'na sunması bekleniyor.



Yeni yorum ekle