Beşar Esad: Erdoğan ile bir şartla görüşürüm

Per, 16/03/2023 - 11:58

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeye hazır olduğunu ancak bunun için Türkiye ordusunun Suriye'den çekilmesi gerektiğini söyledi.

Welayet News - Dün Rusya’ya resmi ziyarette bulunan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelen Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeye hazır olduğunu ancak bunun için Türkiye ordusunun Suriye'den çekilmesi gerektiğini söyledi.

Euronews’in Rus medyasından akardığına göre Beşar Esad, Putin'le görüşmesinin ardından Rusya’da yayın yapan Novosti ajansına röportaj verdi.

Esad röportajda, Erdoğan ile Türkiye ordusunu Suriye'den çekmesi koşuluyla görüşmeye hazır olduğunu söyledi.

Türkiye'nin, Suriye’deki silahlı örgütlere verdiği desteğe atıfta bulunan Esad, Ankara'nın "terörizme verdiği tüm desteği kesmesi" gerektiğini de sözlerine ekledi ve "Erdoğan'la görüşmenin gerçekleşebileceği tek durum budur" diye konuştu.

Esad röportajda "Suriye'deki savaşın nihai bir sonuca ulaşmasını sağlamayacaksa böyle bir görüşmenin ne anlamı var ve neden düzenleniyor?" diye sordu.

Esad'ın dün Putin'le yaptığı görüşme sonrasında açıklama yapan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Şam ve Ankara arasındaki ilişkilerin masaya yatırıldığını teyit etmiş ve iki ülkenin "barıştırılmasına" yönelik Moskova’nın girişimlerine atıfta bulunmuştu.

Bu arada; Rusya, Türkiye, Suriye ve İran'dan diplomatların bu hafta Moskova'da, dışişleri bakanları toplantısı öncesinde hazırlık mahiyetinden bir araya gelmesi bekleniyor. 

Euronews



Yeni yorum ekle