İngiliz gazetesine konuşup isyan ettiler: "Ölüme gönderiliyoruz"

Per, 16/03/2023 - 09:36

Ukraynalı askerler, cephedeki durumu anlattı: "Emir geldiğinde biliyoruz ki ölüme gönderiliyoruz. Sadece ölüp duruyoruz."

Welayet News  - Rus güçlerinin güneyden, doğudan ve kuzeyden kuşattığı stratejik Bahmut şehrine giden Ukrayna askerleri, ağır kayıplar veriyor.

Savaşa sebep olan Donbas bölgesinin "anahtarı" konumundaki Bahmut şehri, 6 aydır savaşın en kanlı muharebelerine sahne oldu. Ukrayna ordusu, şehri korumak için 22 bin askerini feda etti, on binlerce askeri ise yaralandı. Rusya ise şehri ele geçirmek için, çoğunluğu hapishanedeki mahkumlardan oluşan Wagner paralı asker grubunu kullanıyor.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, Bahmut'un "Bölgenin ana savunma hattı" olduğunu, "Şehir düşerse domino etkisi yaratarak Rusya'nın önünü açacağını" dile getirdi.

İngiliz gazetesi DailyMail muhabirleri, Bahmut'u savunan Ukrayna askerleriyle röportaj yaptı.

Ukrayna askerleri, "Buraya ölmeye gönderiliyoruz" dedi, duruma isyan etti.

"Çok silahları var, sürekli atış yapıyorlar"

Batı medyası, Batılı yetkililer ve Ukrayna istihbaratı, geçen yıl mart ayından beri "Rusya'nın mühimmatı bitiyor" iddiasında bulundu.

Cephedeki Ukrayna askerleri ise tam tersini dile getirdi.

DailyMail gazetesine konuşan Ukraynalı askerler, Rusya'nın yıkıcı savaşını şu şekilde anlattı: "Bizi dronla tespit edip üzerimize bomba yağdırıyorlar. O kadar çok silahları, o kadar çok mühimmatları var ki, bazen her saniye top mermisi düşüyor.

Sürekli bizi vuruyorlar. Bizim ise topçumuz yok, mühimmatımız yok. Karşılık veremiyoruz. Çok acı bir durum. Öylece ölmeyi bekliyoruz.

Bizi Bahmut'a gönderdiklerinde biliyoruz ki ölüme gönderiliyoruz. Sadece ölüp duruyoruz. 

Ruslar dronla tespit edip mevzilerimizi vuruyor, içine saklanabileceğimiz tüm binaları imha ediyor, askerlerimizi öldürüyor, sonra kalan askerleri öldürmek ve mevziyi ele geçirmek için piyadeleri yolluyor.

Kayıplarımızın yüzde doksanı top, tank ve hava saldırıları ile oluyor.

Şarapneller bizi mahvediyor. Kimisi yaralanıp savaş dışı kalıyor, uzvunu veya organını kaybediyor. Kimileri ölüyor.

Profesyonel birliklerin çoğu öldü. Durum çok kötü."



Yeni yorum ekle