"Riyad-Tahran anlaşması, İran düşmanlığı projesine ölümcül bir darbedir"

Per, 16/03/2023 - 09:17

Lübnan Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Riyad ile Tahran arasındaki ilişkilerin yeniden başlamasına ilişkin anlaşmayı bölge ülkelerinin işbirliği için bir umut ışığı ve İranofobi projesine ölümcül bir darbe olarak nitelendirdi.

Welayet News  - Şeyh Naim Kasım şu ifadelerde bulundu: ‘İran ve Arabistan anlaşmasına ilişkin olarak bu anlaşmadan duyduğumuz memnuniyeti ve mutluluğu dile getirdik. Çünkü bu anlaşma, bölge ülkelerinin iş birliği ve güvenliği ve ekonomilerinin gelişmesi ve bağımsızlıklarının güçlenmesi için bir umut ışığıdır.

Bu anlaşma, Siyonist rejimin ABD işbirliğiyle İran'a karşı başlattığı düşmanca projeye öldürücü bir darbedir. Onlar, başta Körfez ülkeleri olmak üzere bölge ülkelerini bir araya getirmek ve İsrail yerine İran'ı gerçek düşman olarak göstermek istediler. Ama şimdi Tahran ve Riyad arasındaki bu anlaşma ile Siyonist rejim, Arap ve İslam ülkelerinin düşmanı olarak kalacaktır. Biz de tüm dünyayı İsrail'e karşı seferber ediyoruz ve vicdan sahibi herkese bakın bu rejim insanlık için tehlikedir diyoruz.’



Yeni yorum ekle