Suudi Arabistan Bakanlar Kurulu, İran İle İmzalanan Anlaşmayı Memnuniyetle Karşıladı

Çar, 15/03/2023 - 18:12

Suudi Arabistan Bakanlar Kurulu toplantısı bugün Kralı Selman bin Abdülaziz başkanlığında Riyad'ın Irqa Sarayı'nda gerçekleştirildi.

Welayet News  - Suudi Arabistan Haber Ajansı, Pekin'de imzalanan Suudi Arabistan Krallığı ile İran İslam Cumhuriyeti arasındaki diplomatik ilişkilerin yeniden başlamasına ilişkin anlaşmanın bu toplantıda ele alındığını ve gözden geçirildiğini duyurdu.

Bu haber ajansının haberine göre söz konusu anlaşma, Suudi Arabistan Krallığı'nın görüş ve emirleri doğrultusunda ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in inisiyatifiyle yapılmıştır ve bu çerçevede, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin yeniden başlatılmasına yönelik mutabakat açıklandı. Ülkelerin egemenliklerine saygı gösterilmesi ve iç işlerine karışmama ilkesi vurgulanmıştır.

Ayrıca bu anlaşmada Birleşmiş Milletler ve İslam İşbirliği Teşkilatı ilke ve amaçları ile uluslararası sözleşme ve anlaşmalara bağlılık vurgulanmaktadır.

Bu bağlamda, Suudi Bakanlar Konseyi, bu anlaşmada yer alan çerçeve ve ilkelere dayalı olarak iki ülke arasında yapıcı görüşmelerin sürdürülmesiyle, bu anlaşmanın fayda ve nimetlerinin özelde iki ülke genel olarak tüm bölge için sağlanmasını, bölgesel ve uluslararası barış ve güvenliğin gelişmesine vesile olmasını temenni ettiğini ifade etti.



Yeni yorum ekle