İran-Arabistan antlaşmasının sonuçları gelmeye başladı: BAE Siyonistlerle silah anlaşmasını feshetti

Sa, 14/03/2023 - 16:28

Siyonist rejimdeki güvenlik kaynakları, BAE'nin Başbakan Binyamin Netanyahu'nun BAE'ye yapması beklenen geziyi iptal ettiğini ve Siyonist rejimden savunma sistemleri satın alma sözleşmesini feshettiğini açıkladı.

Welayet News  - BAE'nin bu iki kararının gerekçesi, ırkçı Siyonist bakan Itamar Ben-Gvir'in Mescid-i Aksa'ya yaptığı saygısızlık, Hawara olayları ve Siyonist rejimin terörist bakanı Bezalel Smotrich'in bu şehrin haritadan silinmesi gerektiğine dair açıklamalarıdır.

Siyonist Kanal 12 televizyonu, rejimdeki kaynaklara dayanarak, BAE başkanı Muhammed bin Zayed'in İsraillilere hitaben yazdığı bir mesajda, ortak adımlar atabilmek için Benyamin Netanyahu'nun kabinesindeki üyeleri kontrol edebilmesinden emin olunması gerektiğini söylediğini bildirdi.

Öyle görünüyor ki bu kanal, BAE'nin Netanyahu'nun seyahatini iptal etme ve savunma sistemleri sözleşmesini iptal etme gerekçelerine inanmıyor ve bu nedenle, Suudi Arabistan ile İran arasındaki ilişkilerin yeniden tesis edilmesiyle eşzamanlı olarak Fars Körfezi ülkelerinin yeni yaklaşımından bahsetti.

Nedeni ne olursa olsun, İran ile Suudi Arabistan arasındaki anlaşma ile meydana gelen siyasi depremin  sonuçlarına kayıtsız kalınamaz ve BAE'nin tutumu bu depremin sonuçlarından biri olabilir.



Yeni yorum ekle