Suriye’de ABD Üssüne Saldırı

Sa, 14/03/2023 - 15:35

Suriye'nin Deyrizor bölgesindeki ABD güçlerinin konuşlandığı askeri üsse roketle saldırı düzenlendiği bildirildi.

Welayet News  - Sumeria News’un haberine göre,  Suriye'nin doğusundaki Deyrizor bölgesinde ABD güçlerinin konuşlandığı askeri üs 2 roketle hedef alındı.

Suriye'deki Amerikan koalisyonu ve terör örgütü Centcom'un sözcüleri, Suriye'nin doğusundaki üslerine düzenlenen roketli saldırıyı doğruladıktan sonra, bu saldırının maddi veya insani zarara yol açmadığını iddia etti.

Suriye'de ABD liderliğindeki Batılı ülkelerden oluşan ortak koalisyonun basın ve enformasyon bölümü yaptığı açıklamada, Suriye'nin "Deyrizor" eyaletinin doğusunda bulunan el-Kariye al-Hazra köyündeki üslerinin roket saldırısıyla hedef alındığını kabul etti ve şu açıklamalarda bulundu:

"Bugün, Suriye saatiyle 21:00 civarında, Deyrizor'un doğusundaki koalisyon güçleri 2 adet 107 mm'lik roketle hedef alındı. Bu saldırıda can ve mal kaybı yaşanmadı.

ABD koalisyonunun sözcüsü "Jonathan Ferrer" de şu ifadelerde bulundu: ‘Bu tür saldırılar koalisyon güçlerini, ortak güçleri ve sivilleri tehlikeye atıyor ve Suriye ile bölgenin istikrarını ve güvenliğini zayıflatıyor.’

Öte yandan "CENTCOM" olarak bilinen terör örgütü "ABD Merkez Komutanlığı Karargâhı" da bir bildiri yayınlayarak bu saldırıyı doğruladı ve bu saldırıda hiçbir Amerikan veya koalisyon gücünün ölmediğini veya yaralanmadığını ve teçhizatının zarar görmediğini iddia etti.

Bu örgütün sözcüsü Joe Buccino şunları söyledi: ‘Amerikan kuvvetleri, roketin isabet ettiği bölgede roketin enkazını buldu. Bu saldırıyı henüz hiçbir grup üstlenmedi.’

Tags: 


Yeni yorum ekle