İran Yargı Gücü Başkanı: 82 bin mahkum genel af kapsamına alındı

Sa, 14/03/2023 - 12:47

İslami İran Yargı Gücü Başkanı "Bugüne kadar 82 bin mahkum genel af kapsamına alındılar, ki bu sayı yine artabilir. Bu sayıdan da 22 bini son kargaşa olayları bağlamında tutuklananlardan oluşuyor" dedi.

Welayet News  - Yargı Gücü Başkanı Hüccetülislam vel-Müslümin Muhseni Ejei dün Yargı Gücü Yüksek Konseyi toplantısında yaptığı konuşmasında, mübarek Ramazan ayı ve yeni yıl hicri-şemsi 1402 yılının arifesinde bulunmamız nedeniyle tebriklerini ifade ederek, yargı alanındaki bütün meslek arkadaşları ve personeli 1401 yılında halka hizmet etme yolunda gösterdikleri çabalarından dolayı takdir ederek teşekkürlerini dile getirdi.

Yargı Gücü Başkanı Muhseni Ejei konuşmasının devamında, af kapsamına alınan mahkum sayısıyla ilgili son istatistiklere değinerek "Bugüne kadar 82 bin kişi genel af kapsamına alındı, ki bu sayı daha da artabilir. Bu sayıdan da 22 bini son kargaşa olayları bağlamında tutuklanıp, ya ceza almış olan veya karardan önce af edilmiş olanlarla ilgili.

Tabi bunlardan da az bir miktarı hapishanedeydi; Çünkü genelde haklarında karar verilmiş olsa da daha dışarıdaydılar veya dosyaları henüz tamamlanmamıştı" dedi.

Hüccetülislam Ejei ayrıca "Kargaşa olaylarıyla ilgili olmayan diğer mahkumlardan da yaklaşık 60 bini af kapsamına alındı veya haklarında ceza indirimi yapıldı. Ancak şiddet kullanma veya hırsızlık suçu işlemiş olanlar af edilmediler" diye konuştu.

Tags: 


Yeni yorum ekle