“Siyonist Rejim ile Normalleşmeyi Reddediyoruz”

Sa, 14/03/2023 - 12:31

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Başbakanı, Hamas'ın temsilcisini kabul ederek, Filistin meselesinin Arap ve İslam milletinin vicdanında kalıcı olduğunu ve Siyonist rejimi ile normalleşmenin tüm özgürlük arayışçıları tarafından reddedildiğini söyledi.

Welayet News  - Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Başbakanı Abdülaziz bin Habtur, Hamas’ın Yemen’deki geçici temsilcisi Muaz Ebu Şamala ile gerçekleştirdiği görüşmede, Hamas’ın ve Filistin’deki diğer kurtuluş teşkilatlarının işgalci Siyonist rejim ve onun bölgeyi ve halkını tehdit eden projeleri karşısındaki mücadeledeki rolünü takdir etti.

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Başbakanı, bu toplantıda Yemen halkının Filistin davasını savunma ve Filistin halkının yasal haklarını destekleme konusundaki ilkeli duruşunu vurgulayarak, Yemen Devrimi'nin lideri Abdülmelik Bedreddin Husi ve Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkanı Mehdi el-Mişat’ın Hamas Hareketi liderine selamlarını iletti.

Abdülaziz bin Habtur şunları söyledi: ‘Yemen halkı her zaman Filistin'in yanındadır. Filistin meselesi Arap ve İslam milletinin vicdanında kalmaya devam ediyor ve İsrail rejimi ile normalleşme tüm özgürlük arayışında olanlar tarafından reddedilmektedir.’

Ebu Şamla da Hamas hareketinin lideri İsmail Haniyeh'in selamlarını da Yemen yönetimine, hükümetine ve halkına iletti. Siyonist rejimle çatışmasının çeşitli aşamalarında Filistin davasını destekleyen Yemen'in resmi ve halk düzeyindeki onurlu konumunu takdir etti.

Ebu Şamala da Yemen liderlerine, hükümetine ve halkına Hamas'ın siyasi ofisi başkanı İsmail Haniye'nin selamını iletti ve Siyonist rejimle çatışmanın çeşitli aşamalarında Filistin davasını destekleme konusundaki parlak tutumundan Yemen hükümetine ve halkına teşekkür etti.

Bu görüşmede Filistin'deki son gelişmeler, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki güncel olaylar ve son dönemde Siyonist rejime karşı gerçekleştirilen kahramanca operasyonlar ve Siyonist rejimin güvenlik sisteminde oluşan karışıklık ele alındı.

 

Tags: 


Yeni yorum ekle