HÜDA-PAR kararını açıkladı: Erdoğan'ı destekleyeceğiz!

Ct, 11/03/2023 - 20:47

Hür Dava Partisi'nin (HÜDA PAR), Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin 2023 seçimlerine ilişkin kararını açıkladı.

Welayet News  - Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu partisinin ittifak kararını açıkladı. 

Yapıcıoğlu'nun açıklamasından öne çıkanlar;

Deprem bölgesine yardım gönderenler zamana yayılmak suretiyle devam etsin. 

Cumhur ittifakının adayını destekleyeceğiz, parlamentoda henüz ittifak yok

Seçimlerde cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacağımızı açıklamıştık. Başkanlık Divanı toplantısında 2023 seçimlerinde cumhur ittifakının cumhurbaşkanı  adayı sayın Erdoğan'ı destekleme kararı aldık. Parlamento seçimlerine ilişkin görüşmelerimiz ise devam ediyor. 

(HÜDA PAR'ın ittifaka katılma şartı var mı?) Bizim bir tane şartımız var. Biz herhangi bir ittifakta yer alacaksak farklılaşmayacağız, duruşumuza devam edeceğiz.  Programımızdaki taleplerin gerçekleşmesi için ittifak gerçekleşirse talepte bulunacağız. Uzlaşma zemini aranır. 

Bu hafta içerisinde AK Parti'den partimize ziyaret gerçekleştirilecek. Kesinleşen bir sonuç olursa bunu kamuoyuyla paylaşırız. Bize böyle bir davetin geldiğini paylaştık, değerlendiriyoruz. Parlamento seçimlerine birlikte katılma yönünde bir talep var. Sonuca ulaştığında paylaşacağız. 

Bugünün konusu değil

Bu nasıl olur, HÜDA PAR kendi logosuyla mı girer bunlar bugünün konusu değil.

Bizim bir duruşumuz var. Memleketin bütün meselelerine ilişkin parti programımızda duruşumuzun ne olduğu yazılıdır. Üstünü örtecek bulunduğumuz ortama göre değiştirecek değiliz. Kendi rengimizle kimliğimizle ittifak içinde yer alma imkanı olursa bu mümkündür demiştik. Aynı noktadayız. İttifak yapan bütün partilerin bütün konularda aynı düşünmesi  mümkün değildir, böyle bir gereklilik de yoktur. Hatta bazı meselelerde farklı düşünmesi de mümkündür.  

Enkazların üzerinde siyaset yapılmamalı

Seçim müziği hazırlama çalışmalarımızı deprem nedeniyle durdurduk. Böylesi bir dönemde müzikli bir seçim propagandası yapmak gibi bir düşüncemiz yok. Bence bütün partiler benzer kararlar almalı. Deprem bölgelerinde enkazların üzerinde siyasi propaganda yapılmamalı. 

Altılı masadan ittifak teklifi geldi mi?

Altılı masanın bazı bileşenleriyle görüşmelerimiz var fakat ittifaka dahil olma noktasında bize herhangi bir teklif gelmedi.



Yeni yorum ekle