Ensarullah, İran ile Suudi Arabistan Arasındaki Anlaşmayı Memnuniyetle Karşıladı

Ct, 11/03/2023 - 09:44

Yemen Ensarullah Hareketi Sözcüsü, yayınladığı mesajda, İran ile Suudi Arabistan arasındaki anlaşmayı memnuniyetle karşıladığını ifade etti ve “Bölgenin, ülkeler arasındaki normal ilişkilerin geri dönmesine ihtiyacı var” dedi.

Welayet News - Yemen Ensarullah Hareketi Sözcüsü Muhammed Abdüsselam, Cuma günü İran ile Suudi Arabistan arasındaki anlaşma hakkına yayınladığı mesajda şu ifadelerde bulundu: ‘İslam ümmetinin Siyonistler ve Amerikalıların önderliğindeki dış müdahaleler sonucunda kaybettiği güvenliğini geri kazanabilmesi için bölgenin ülkeleri arasındaki normal ilişkilere geri dönmesi gerekiyor.

Yabancı müdahiller bölgesel anlaşmazlıklardan yararlanmaya çalıştılar ve İranofobiden yararlanarak Yemen'e karşı çatışmaları ve düşmanlıkları körüklemeye çalıştılar.’

İran Cumhurbaşkanı Ayetullah Seyyid İbrahim Reisi’nin Şubat ayında Pekin'e yaptığı ziyaretin ardından, İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani, İbrahim Reisi’nin ziyaretinde varılan mutabakatların takibini yapmak amacıyla Pazartesi günü İran ile Suudi Arabistan arasındaki sorunları çözmek için Suudi mevkidaşı ile Pekin'de yoğun görüşmeler gerçekleştirdi.

Çin'in arabuluculuğunda 6-10 Mart'ta Pekin'de yürütülen bu müzakerelerin sonunda İran ile Suudi Arabistan arasında anlaşmaya varıldı. İki ay içinde diplomatik ilişkilerin yeniden başlatılması ve büyükelçiliklerle temsilciliklerin yeniden açılması konusunda anlaşan iki ülkenin dışişleri bakanları, bu kararı hayata geçirmek için bir araya gelecek.

Öte yandan bu müzakerelerin sonunda Cuma günü Pekin'de İmam Hamanei’nin Temsilcisi ve İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani, Suudi Arabistan Ulusal Güvenlik Danışmanı Musaid bin Muhammad el-Aiban ve Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Üyesi, ÇKP Merkez Komitesi Dış İlişkiler Komisyonu Ofisi Direktörü Wang Yi tarafından üçlü bir bildiri yayınlandı.



Yeni yorum ekle