Suudi yazardan İsrail elçiliğinin Riyad’ta açılmasına destek

Ct, 07/07/2018 - 17:52

Arabistanlı bir yazar, İsrailli bir milletvekilinin Suudi veliahdini bu rejimin parlemantonsunda konuşma yapmaya davet etmesinden memnuniyet duyduğunu belirttiği makelesinde, veliahdin bu çağrıya cevap vermekte bir an dahi tereddüt etmeyeceğini söyledi.

Welayet News - Siyonistlerle ilişkileri normalleştirme yaklaşımıyla çeşitli makaleler yazan Suudi yazar, en son çıkan makalesinde, Suudi veliaht Muhammed bin Selman’ın siyonist rejim parlemanto (Knesset) milletvekili Yossi Yona tarafından Knesset’te konuşmaya davet edilmesini ele almış.

Daham el-Anzi, Arabistan’ın el-Halic gazetesinde yayımlanan makalesinde, “Ben de Knesset üyesinin bu davetine mufakım ve Netanyahu eğer barış planında gerçek bir partner olmak istiyorsa Arap barış planına muvafaket edip Arap ve İslam dünyasının büyüğünü (!) davet etmesi gerekir” ifadelerine yer verdi.

El Anzi, devamla şöyle yazmış: “Netanyahu bunu yapmalı ve genç prensi Knesset’te konuşmaya davet etmelidir. İsrail’in gerçekten barıştan yana olduğuna ve bölgede istikrarın sağlanıp huzur ve barışın yeniden tesis edilmesinin gerçek bir tarafı olmak istediğine kanaat getirdikten sonra Muhammed bin Selman gibi bir barış mühendisinin bu daveti kabul etmekte tereddüt edeceğini sanmıyorum”.

Suudi yazar, Hamas, İhvanü-l Müslimin, Lübnan Hizbullah’ı gibi İslami hareketlerin, keza DAIŞ ve el-Kaide gibi terörist grupların Filistin davası sloganıyla saf insanları aldattıklarını iddia etti.

El Anzi, İranfobi ve İran korkusunu yayma telaşıyla şöyle yazdı: “Ortak düşman yani İran’ın Arap ülkeleri ile İsrail’in yakınlaşma ve bütünleşmesinde de önemli bir etken olabilir. O nedenle, on yıllarca her kese acı vermiş, dünyanın bütün teröristlerinin elinde Osman’ın gömleği haline gelen ve onlara bahane üretme inkanı sağlayan Filistin meselesinin bir çözüme kavuşturulması gerekiyor”.

“Bana göre, İsrail’de rasyonel düşünenler Suudi Arabistan’ın konumu ve öneminin farkındalar ve bu ülkenin uluslararası denklemlerde, özellikle Ortadoğu meselelerinde büyük bir ağırlığının bulunduğunu biliyorlar”.

Makalesinde, İran’ı ve bölgedeki diğer direniş gruplarını terörizmi desteklemek ve beslemekle suçlayan Suudi yazar, “Suudi Arabistan ve İsrail’in, İran ve bölgedeki temsilcilerinin besleyip büyüttüğü terörizme karşı mücadelede aynı mevzide yer aldıklarını” öne sürdü.

Welayet News



Yeni yorum ekle