Fransa'da Bir Milyon Kişi Macron Hükümetine Karşı Gösteri Düzenledi

Çar, 08/03/2023 - 16:00

Salı günü yaklaşık 1,3 milyon kişi Macron hükümetinin planını protesto etmek için sokaklara döküldü.

Welayet News  - Fransa İçişleri Bakanlığı, Macron hükümetinin emeklilik reform planına karşı Salı günü ülkenin farklı şehirlerinde yaklaşık 1,3 milyon kişinin sokaklara indiğini açıkladı.

Geçen hafta Paris'in merkezindeki hükümet karşıtı protestolara 37 bin kişinin katıldığı açıklanırken, Paris'teki dünkü gösterilere 80 bin kişinin katıldığı belirtildi.

Haber kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Macron hükümetine karşı protestolar Fransa’nın en az üç şehrinde şiddet olaylarına dönüştü. Paris'te polis ve göstericiler arasında çatışmalar yaşandı ve polis kalabalığa karşı göz yaşartıcı gaz kullandı. Bu protestolarda maddi zararın olduğu ve 43 kişinin tutuklandığı açıklandı.

Öte yandan Lyon'da 35 polis memuru yaralandı. Salı günü yaklaşık 30 bin kişinin sokaklara döküldüğü Nantes'te de şiddet olayları yaşandığı belirtildi.

Ayrıca Salı günü Brest, Rennes, Pau, Tours, Strasbourg ve Fransa'nın diğer şehirleri de hükümete karşı kitlesel gösterilere sahne oldu.

Macron hükümetinin emeklilik planında ısrar etmesi durumunda önümüzdeki günlerde protesto hacminin daha geniş boyutlara ulaşacağı tahmin ediliyor.



Yeni yorum ekle