İran Savunma Bakanı: Birçok Ülke İran Yapımı İHA’lar İstiyor

Sa, 07/03/2023 - 09:56

Milli Savunma Bakanı: "Bizim için en önemli mesele milli çıkarlar ve milli güvenliktir ve bu hususta düşmanın İslam Cumhuriyeti'ne karşı bütün eylemlerinde başarısız olduğunu ve kirli işler yaptırdığını görüyoruz" dedi.

Welayet News  - Savunma ve Silahlı Kuvvetleri Destekleme Bakanı Tuğgeneral Muhammed Rıza Garei Aştiyani, Savunma Bakanlığı'nı ilgilendiren bazı uluslararası konular ile ilgili Bakanlık binasında düzenlediği basın toplantısında: "Uluslararası, bölgesel ve iç meselelerde, hangi duygusal tutum olursa olsun, bağımsızlık, güç ve otorite gösterecek şekilde hareket ettik ve düşmanın buna dayanması çok zor. Bizim için en önemli konu milli çıkarlar ve milli güvenliktir" dedi.

Tuğgeneral Muhammed Rıza Garei Aştiyani: "Bizim için en önemli konu milli çıkarlar ve milli güvenliktir ve bu hususta görüyoruz ki düşman İslam Cumhuriyeti'ne karşı bütün eylemlerinde başarısız olmuş ve kirli işler yaptırmıştır" diye açıkladı.

Milli Savunma Bakanı: "Bugün gençlerimiz, hiçbir düşmanın onlara karşı çıkamayacak kadar bir teknoloji ve otorite düzeyine ulaşmıştır. Ambargolar ile ilerlememizi engelleyebileceklerini düşündükleri dönemi geride bıraktık" dedi.

Aştiyani sözlerine şunları ekledi: "Görüştüğümüz dünyanın tüm ülkeleri ve askeri uzmanları başarılarımıza şaşırıyor ve Batı propagandasının farkındalar."

Milli Savunma Bakanlığı nezdindeki planlarımızı sıçrama olarak değerlendirdiğimizi belirterek; "Biri normal ve yıllık plan, diğeri sıçrama şeklinde aynı plan olmak üzere iki plan formüle ettik ve bugün planın en az iki katı yol kat ettik" diye kaydetti.

Birçok ülke İran yapımı İHAlar istiyor

Savunma Bakanı: "Bugün birçok ülkeden İHA almak için birçok talep var ve birçok ülke de İran'ın İHAları'nın gücünün benzersiz olduğunu ve testi geçtiğini kabul ettiği için istiyor. Bu nedenle, düşüncelerimizi takiben, bazı ülkelerin savunma üslerini güçlendirmelerine yardımcı oluyoruz"

Ashtiani: "İHA alanında gelecekte duyurulacak yeni başarılarımız var" diye açıkladı.

Tags: 


Yeni yorum ekle