Şam'dan ABD Genelkurmay Başkanı’nın Suriye Ziyaretine Büyük Tepki

Pt, 06/03/2023 - 07:00

ABD Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, Suriye’nin kuzeyindeki YPG'nin kontrolündeki bölgeleri ziyaret etti.

Welayet News  - ABD Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Albay Dave Butler, “General Milley, bugün (ABD’li) komutanlar ve askeri birliklerle görüşmek üzere Suriye’nin kuzeyini ziyaret etti. 

Milley’nin ziyareti Şam yönetiminin tepkisini çekti.

Amerikan medyasındaki haberlere göre, Milley, kendisiyle seyahat eden muhabirlerin, Suriye’de yaklaşık 900 Amerikan askerinin konuşlandırılmasının alınan riske değip değmeyeceğine ilişkin sorularına, “Bunun önemli olduğunu düşünüyorsanız, o zaman cevabım evet” yanıtını verdi.

Suriye Dışişleri Bakanlığı bugün bir açıklama yayınladı. Suriye haber ajansı SANA, “Haber vermeden üst düzey bir ABD’li yetkilinin Suriye’nin kuzeydoğusundaki askeri üsse gitmesi yasa dışı ve ülkenin toprak bütünlüğüne yönelik alçakça bir ihlal” ifadesine yer verdi.

Açıklamada, ABD Genelkurmay Başkanı, Suriye’nin kuzeydoğusundaki yasa dışı bir Amerikan askeri üssüne yasa dışı bir ziyaret yaptı. ABD askeri yetkilisi, bu ziyaretin nedeninin IŞİD’e karşı savaşın etkinliğini değerlendirmek olduğunu ileri sürdü.

Bu iddialar Amerikan idareleri onları tanıtmaya başlamadan önce düştü. Uluslararası toplum, IŞİD'in Amerikan istihbaratının gayri meşru bir çocuğu olduğunu çok iyi biliyor. IŞİD tarafından yürütülen ve yürütülen cezai operasyonlar Amerikan güçlerini ve araçlarını hedeflemedi. Aksine, kanlı operasyonları masum Suriye vatandaşlarına karşı gerçekleşti, Son birkaç gün içinde altmıştan fazla insan geçimlerini temin ederken Amerikan güçlerinin gözünde.

Amerikan yönetiminden, uluslararası hukukun sistematik ve sürekli ihlallerini hemen durdurmasını istiyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Söz konusu açıklamada, Amerikan uygulamalarının Suriye'yi terörizmle mücadele ve ulusla egemenliğini, güvenliğini ve istikrarını koruma yaklaşımından çarpıtmayacağını vurgulandı.

Tags: 


Yeni yorum ekle