Trump: Ukrayna'daki Savaşı 24 Saat Durdurabilirim/Yakında Üçüncü Dünya Savaşı Başlayacak

Pa, 05/03/2023 - 16:59

ABD eski Başkanı Donald Trump, Joe Biden bizi unutulmaya sürüklüyordu ve "hızlı bir şey olmazsa" dünyanın yakında Üçüncü Dünya Savaşı'na gireceğini iddia etti.

Welayet News  - Donald Trump, Maryland'deki Muhafazakar Siyasi Eylem Konferansı’nda Joe Biden'ın Amerika'yı unutulmaya sürüklediğini açıkladı ve muhtemelen 2024'te siyasete dönmesi durumunda ABD'li vergi mükelleflerinin parasını "aptalca" dış savaşlara harcamayı bırakacağına söz verdi.
ABD eski Başkanı Donald Trump, Gaylord National Resort'taki muhafazakarların yıllık toplantısında yaklaşık iki saat süren konuşmasında "On yıllardır savaş çıkarmayan tek başkandım. Ekonomi gelişiyordu, ölüm yoktu, asla yeniden inşa edilemeyecek yıkılmış şehirler yoktu " diye söyledi.
Geçen ay Trump, yeniden seçilirse Moskova ve Kiev ile derhal temasa geçeceğine söz verdi ve çatışmayı sona erdirmek için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna lideri Vladimir Zelenski'ye tam olarak ne söyleyeceğini bildiği konusunda vurgu yaptı.
Cumartesi günü "Ne söyleyeceğimi biliyorum" diye tekrarladı. Oval Ofis'e ulaşmadan önce, Rusya ile Ukrayna arasındaki yıkıcı savaş sona ermiş olacak... Sorunu çözeceğim ve hızlı bir şekilde çözeceğim; Bir günden fazla sürmeyecek.
Trump, Biden'ı Washington'ın Avrupalı müttefiklerini Kiev'i finanse etmeye zorlamak yerine Amerikan vergi mükelleflerinin milyarlarca dolarını çarçur etmekle eleştirdi ve "acaba NATO bizim kadar dolar harcıyor mu? 140 milyar dolar yatırım yaptık ve onlar bunun sadece bir kısmını ödediler ve biliyorsunuz, hepimiz başarıyı görmek istiyoruz, ancak konum nedeniyle onlar için bizden çok daha önemli" dedi.
Trump, "Sonu gelmeyen, aptalca savaşlar olan yabancı savaşlara sınırsız para vermek isteyen bir partiye asla geri dönmeyeceğiz" dedi.
Trump, Amerikalıları "ülkemizin tarihinin en tehlikeli dönemiyle" karşı karşıya oldukları konusunda uyardı ve Joe Biden bizi unutulmaya sürüklüyordu ve "hızlı bir şey olmazsa" dünyanın yakında Üçüncü Dünya Savaşı'na gireceğini iddia etti.
Son aylarda Trump, Biden'ın çatışmayı ele alış biçimini eleştirirken, defalarca ABD'yi Ukrayna'da bir barış anlaşması müzakerelerinde başı çekmeye çağırdı. Ayrıca Amerika'nın Ukrayna'ya M1 Abrams tankları gönderme sözünü de kınadı ve bu eylemin nükleer savaşa yol açabileceğini söyledi çünkü Moskova, silah sevkiyatının Batı'yı düşmanlıkların doğrudan tarafı haline getirdiği konusunda hala ısrar ediyor.

Tags: 


Yeni yorum ekle