Ayetullah Musevi: “Amerika fitne yoluyla Irak’ı yok etmeye çalışıyor”

Ct, 04/03/2023 - 09:52

Bağdat Cuma imamı ve Irak'ın önde gelen âlimlerden biri, Amerika'nın Iraklılar arasında fitne ateşini yakarak ve ahlaki ve ekonomik yozlaşmayı yayarak ülkelerini yok etmeye çalıştığını belirtti.

Welayet News  - Bağdat Cuma İmamı Ayetullah Seyyid Yasin el Musevi, Irak halkının Amerika ve müttefiklerinin komplo ve fitnelerine karşı uyanık olması gerektiğini vurguladı ve şunları söyledi: ‘Amerika 20 yıldır Iraklılar arasında fitne çıkararak, ahlaki ve ekonomik yolsuzluklar yayarak Irak'ı yok etmeye çalışıyor, bu nedenle düşüncelerimiz stratejik olmalı ve kişisel çıkarlarımızdan önce Irak'ın çıkarlarını düşünmeli ve dikkate almalıyız.

Ortadoğu bölgesi ile Afrika kıtası, Amerika, Asya ve Avrupa'da meydana gelen gelişmeler halkalar gibi birbirine bağlanmaktadır. Irak'ta neler olup bittiğini öğrenmek istediğimizde, dünyada olup biten tüm gelişmelere odaklanmamız gerekiyor. Saddam döneminde durum tamamen farklıydı ve Irak, Rusya, Libya gibi tüm ülkeler pay sahibiydi ama Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra ABD liderliğindeki tek kutuplu sistem dünyaya hakim oldu.

Bugün Amerika'nın başlattığı üçüncü dünya savaşıyla karşı karşıyayız, bu ülke Ukrayna'yı silah ve askeri teçhizatla donatarak Rusya ile Avrupa arasındaki savaşın komutasını ele geçirdi. Rusya nükleer silah kullanmaya niyetlendiğinde, bu III. Dünya Savaşı'nın sonu anlamına gelecektir.

Biz de bu savaşın bir parçasıyız. Doların fiyatındaki dalgalanmalar, Irak mal ve varlıklarının bloke edilmesi, Irak'taki Amerikan birliklerinin varlığı ve petrol ve buğday da dahil olmak üzere Suriye'nin servetinin yağmalanması ve Suudi Arabistan gibi Fars Körfezi ülkelerinin Rusya’ya yaklaşması, Amerika'nın süper güç konumunu kaybettiğini gösteriyor.

ABD yirmi yıldır Iraklılar arasında fitne çıkararak, ahlaki ve ekonomik yozlaşmayı yayarak Irak'ı yok etmeye çalışmaktadır. Bu nedenle Irak'ın tarım ve sanayi de dahil her alanda müreffeh bir ülke olması için düşüncelerimiz stratejik olmalı ve kişisel çıkarlarımızdan önce Irak'ın çıkarlarını düşünmeli ve dikkate almalıyız.

Tags: 


Yeni yorum ekle