Reisi: Düşman İran halkının ilerlemesini durdurmada başarısız kaldı

Cu, 03/03/2023 - 10:19

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi yaptığı açıklamada "Düşmanın İslami İran'ın ilerlemesini durdurma girişimi başarısız oldu." dedi.

Welayet News - İranpress'in bildirdiğine göre Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi dün İran'ın güneyince Buşehr iline yaptığı ziyaret programının devamında halka hitap etti.

Düşmanın İran halkının bağımsız, özgür, azimli ve vahdet içinde yaşamasını istemediğine dikkat eden eden Reisi, düşmanın İslam inkılabının zaferinden itibaren İran halkına karşı sayısız komplolarına işaretle şöyle dedi: Düşman, dayatma savaş, münafıkların fitnesi, acımasız tehdit ve yaptırımları ile İran milletinin hızlı hareketini durdurmaya veya en azından yavaşlatmaya çalıştı ama başarılı olamadı ve bundan sonra da olmayacak.

Reisi ayrıca düşmanın eski tecrübelerine dayanarak planlayıp yürürlüğe koyduğu son hibrit savaşına işaretle, şöyle devam etti: Düşman, sokak isyanlarıyla İran halkının hareketini yavaşlatabileceğini ya da durdurabileceğini düşündü, ancak yanlış bir hesap yaptı.

Birçok ülkenin İran'a yatırım yapmak istediğini ve ülkede yüksek ekonomik büyüme alanlarının görüldüğünü belirten Reisi, “İran milletinin hareketi ve ilerlemesi, düşmanın komploları tarafından durdurulmayacaktır.” İfadelerini kullandı.

Tags: 


Yeni yorum ekle