Türkiye Suriye'nin stratejik bölgesini işgal etmeye hazırlanıyor

Ct, 07/07/2018 - 09:16

Türkiye ordusu, Türkiye cumhurbaşkanı Erdoğan'ın direktifi ile Suriye'de yer alan Münbiç'in stratejik yerlerini yeniden ele geçirmek için hazırlanıyor.

Welayet News - İRNA'nın haberine göre, Türkiye dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, Münbiç'ten Suriye Halk Savunma Güçleri'nin bazı birimlerinin çekilmesinden sonra hala onların kentten tam olarak çekilmediğini belirterek, 'Münbiç'e girme zamanı gelmiştir' dedi.

Türkiye ordusunun Suriye'nin Afrin kentine girmesinin ardından Türkiye cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Münbiç'e saldırı düzenleyeceği tehdidinde bulunmuştu.

Münbiç kenti, Kürtler ve Türkiye için çok önemli sayılıyor. Zira, bu kent Türkiye sınırına 30 km. mesafede ve bu kent, Türkiye'nin desteklediği  güçlerin kontrolündeki Elbab ve Cerablus'un etrafında yer alıyor.

Kürtler için de bu kent stratejik bir yer olarak biliniyor. Zira, çoğu Kürt makamlara göre, Afrin,  Kürtlerin Akdeniz'e bağlantı köprüsü konumunda yer alıyor.

Geçen ocak ayında Türkiye cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ordusunun Fırat Kalkanı operasyonu ile Afrin ve Münbiç bölgelerine konuşlanacağını bildirmişti.

Tags: 


Yeni yorum ekle