Siyonistler Filistinli Bir Genci Daha Şehit Etti

Cu, 03/03/2023 - 09:25

Filistinli kaynaklar, Batı Şeria'daki çatışmalar sırasında geçici Siyonist rejim askerlerinin 15 yaşındaki Filistinli bir genci vurarak öldürdüğünü açıkladı.

Welayet News  - Geçici Siyonist rejimin askerleri Perşembe akşamı Kalkilya’nın doğusunda bulunan "Azun" kasabasında bulunan Filistinli gençlere ateş açtı.

Bu çatışmada 15 yaşındaki Filistinli Muhammed Nizal Salim, Siyonist rejimin kurşunlarıyla göğsünden ağır yaralandı ve şehit oldu.

Yerel kaynaklar şu açıklamalarda bulundu: ‘Şu anda bu bölgede İsrail askerleri ile Filistinli gençler arasında yoğun çatışmalar yaşanıyor ve bir Filistinli daha yaralandı. Yaralanan iki kişinin durumu ağır.’

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs hala istikrarsız ve Siyonist askerler ve yerleşimciler Filistinlilerin her an şehadet operasyonu düzenleyebileceğini söylüyor. Öyle ki, Filistinliler son 24 saat içinde 33 ayrı operasyon gerçekleştirdi.

Bu bireysel operasyonlar, ateşli silahlar kullanma, ev yapımı bombalar atma, taş atma ve Siyonist yerleşimcilerin saldırılarına karşı koyma gibi eylemleri içeriyor. Bu çatışmalar işgal altındaki Kudüs, Ramallah, Kalkilya, Nablus, Cenin, Eriha ve Hebron dahil olmak üzere 15 farklı bölgede gerçekleşti.

Öte yandan Filistinli Tutsaklar Derneği bugün işgalci Siyonist güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te onlarca Filistinlinin evine saldırı düzenlediğini açıkladı.

Sabahın erken saatlerinde gerçekleştirilen bu baskında onlarca Filistinli genç Siyonistlere karşı direnişe katıldıkları iddiasıyla tutuklandı, bir kısmı saatlerce sorgulandıktan sonra serbest bırakıldı. Siyonistler ayrıca evlerin içindeki eşyaları kırarak uyuyan kadın ve çocuklara terör estirdi.



Yeni yorum ekle