“İran'ın Yüzde 84 Zenginleştirme Sorunu Çözüldü”

Per, 02/03/2023 - 11:31

Rusya'nın Viyana'daki Uluslararası Kuruluşlar Nezdindeki Daimi Temsilcisi Mikhail Ulyanov, Twitter sayfasından yazdığı mesajda şu ifadelerde bulundu: ‘İran'da yüzde 84 zenginleştirme sorunu başarıyla çözüldü. Artık spekülasyona konu olacak bir durum yok.’

Welayet News  - Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu, İran'ın nükleer programına ilişkin son raporunu Salı akşamı yayınlamış ve İran'ın nükleer faaliyetlerine getirilen kısıtlamaları ihlal ettiğini iddia etmiş ve “İran'da %90'dan biraz daha az zenginleştirilmiş parçacıklar gözlemlendi” açıklamasında bulunmuştu.

İran’ın Atom Enerjisi Kurumu Sözcüsü Behruz Kemalvendi de bu iddialara tepki göstererek, “Şu ana kadar %60'ın üzerinde zenginleştirme girişiminde bulunmadık” ifadesinde bulunmuştu.

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Muhammad İslami de iki gün önce yüzde 84 zenginleştirmeye sahip bir parçacığın varlığının açıklanmasının ardından şunları söyledi: ‘Yüzde 84 oranında uranyum, mikroskopla görülemeyecek bir parçacıktı. Önemli olan üretimden sonra depolanan malzeme miktarıdır. Müfettişler bu miktarı gözlemledi ve İran'ın üretim hattının yüzde 60'ı geçmediği konusunda emin oldular. Raporda da bu belirtilmiştir.”



Yeni yorum ekle