Hizbullah: Lübnan'ı Kurtarmanın Tek Yolu Cumhurbaşkanı Seçmektir

Per, 02/03/2023 - 10:35

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Yardımcısı, bu ülkedeki krizden çıkmanın tek yolunun bir cumhurbaşkanı seçmek olduğunu söyledi.

Welayet News  - Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, hükümet kurmak için başka adımlar atılabilmesi ve bu hükümetin kapsamlı bir kurtarma planı uygulayabilmesi için Lübnan'ı kurtarmanın tek yolunun bir cumhurbaşkanı seçmek olduğunu vurguladı.

Şeyh Naim Kasım şunları söyledi: ‘Lübnan ilerleme ve gelişme yeteneğine sahiptir ama bazılarının olumsuz bir bakış açısı var ve cumhurbaşkanı seçimi konusunda konuşmayı ve uzlaşmayı reddediyorlar.

Bazı tarafların sonuçsuz tutumlarında ısrar etmeleri, cumhurbaşkanı seçiminin önünde engeller oluşturmakta ve bu süreci geciktirmektedir. Dışarıdan yardım istemek faydasızdır ve diyalogdan, şartların hafifletilmesinden ve kişisel çıkarların yerine insanların çıkarlarının ön planda tutulmasından başka çözüm yoktur.’

Şeyh Naim Kasım pazartesi günü Twitter’da şunları yazmıştı: ‘Lübnan'daki dini ve mezhebi fitne seslerine dikkat edin. Çünkü onlar kışkırtmaya ve kaosa davetiye çıkarıyor ve Amerika ve İsrail projesine hizmet ediyorlar.

Çaresiz ve mağlup olan fitneciler, deliklerinden çıkıp kendilerini teşhir ettiler, biz onların karşısına ahlakımızla, dürüstlüğümüzle çıkacağız ve onlar da kendi öfkeleriyle yanacaklar.’



Yeni yorum ekle