Yunanistan'da Ulaştırma Bakanı İstifa Etti

Per, 02/03/2023 - 10:09

Yunanistan'ın Larissa kentinin kuzeyindeki Tempi bölgesinde bir yük treni ile bir yolcu treninin kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen kazada en az 36 kişinin ölümü, onlarca kişinin yaralanmasının ardından, Kiriakos Miçotakis'in başbakanlığındaki hükümetin Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis'in istifası geldi.

Welayet News  - Kaza alanında Miçotakis ile birlikte incelemelerde bulunan Karamanlis, 'haksız yere ölen insanların anısına saygının temel göstergesi olarak istifa etmenin görevi olduğunu hissettiğini' söyledi.

"Böyle trajik bir şey yaşandığında hiçbir şey olmamış gibi devam edemeyiz" diyen Karamanlis, devletin ve siyasi sistemin uzun süredir yaptığı hataların sorumluluğunu üstlendiğini belirtti:

"Birkaç yıldır siyasetin içindeyim ama ülkemiz vatandaşlarının siyasi sisteme güvenmelerini demokrasimizin gerekli bir unsuru olarak görüyorum. Bunun adı siyasi sorumluluktur. Bu nedenle Altyapı ve Ulaşım Bakanı görevimden istifa ediyorum."

"Bu kadar haksız yere aramızdan ayrılan insanın anısına asgari bir saygı göstergesi olarak istifayı görevim olarak hissediyorum ve Yunan devletiyle siyasi sisteminin zamansız hatalarının sorumluluğunu üstleniyorum."

Tags: 


Yeni yorum ekle