İngiltere’de Her 23 Dakikada Bir Kişi Acil Servise Kabulün Gecikmesi Nedeniyle Ölüyor

Çar, 01/03/2023 - 11:15

İngiltere haber siteelrinden Guardian'ın haberine göre, İngiltere'de her 23 dakikada bir kişi acil servise kabulün gecikmesi nedeniyle ölüyor.

Welayet News  - Royal College of Emergency Medicine’ın (Kraliyet Acil Tıp Koleji) açıklamarına göre, 2022 yılında toplam 23 bin 30 kişi acil serviste bakım almak veya hastaneye yatırılmak için en az 12 saat bekledikten sonra öldü.

Bu yani yaklaşık olarak her 23 dakikada bir, günde 63, haftada 442 veya ayda bin 917 kişinin ölmesi demek.

Bu kolej ayrıca, bulgularının şok edici ve şaşırtıcı olmakla birlikte, acil servislerin genellikle aşırı kalabalık olduğu ve hastaların hastanede yatak bulamadığı gerçeğini yansıttığını söyledi.

Liberal Demokrat sağlık sözcüsü Daisy Cooper şunları söyledi: ‘Hastalar şu an muhafazakâr hükümetlerin İngiltere Ulusal Sağlık Sisteminde devam eden ihmalleri nedeniyle ölüyor. Acil servislerin aşırı kalabalık olması nedeniyle insanların ölümü ulusal felaket olarak kabul edilmektedir.’

Geçen Eylül ayından bu yana, İngiltere'deki acil servislerde çok fazla hastanın çok uzun süre beklemesi nedeniyle haftada 500'den fazla ölümün meydana geldiğine dair uyarılar var, ancak bu iddia İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi tarafından reddedildi. 

Tags: 


Yeni yorum ekle