İran’dan Geniş Çaplı Hava Savunma Tatbikatı

Sa, 28/02/2023 - 10:20

"Velayet Seması Savunucuları 1401" adı verilen tatbikat, İran İslam Cumhuriyeti Ordu ve Devrim Muhafızları hava savunma birimlerinin katılımıyla başladı.

Welayet News  - Bu özel hava savunma tatbikatında, işgalcilerin orta irtifa hedefleri Kara ve Hava Savunma Kuvvetleri'ne bağlı 15 Hordad ve Devrim Muhafızlarına ait 3 Hordad yerli sistemler tarafından vuruldu.

"Velayet Seması Savunucuları 1401" hava savunma tatbikatının sözcüsü Tuğgeneral Emir Ferecpur bu tatbikatla ilgili şunları söyledi: ‘Bu tatbikatta ülkenin hassas ve hayati merkezlerinin savunması gerçek bir muharebe ve 360 ​​derece savunma şeklinde uygulanmaktadır. Bu tatbikata katılan kuvvetler, gerçek savaş sahnesinde hassas merkezlerin hava savunma planını uygulayacak olan çalışanlardır. Bu tatbikat, onların operasyonel deneyimlerini geliştirmeye büyük ölçüde yardımcı olacaktır.

Ekipmanlarımızı ve yeteneklerimizi sürekli güncelliyoruz ve yükseltiyoruz, bu nedenle bir tatbikat yapmak, olası bir savaşta düşmanlara şaşırtıcı yetenekler gösterebilmemiz için bu ekipmanı doğru bir şekilde değerlendirmek adına en iyi fırsattır.’

İranlı uzmanlar ve genç bilim adamları tarafından üretilen İran’ın yerli sistemi olan 3 ve 15 Hordad hava savunma sistemi gerçek savaş koşullarında düşman hedeflerine karşı taktiksel eylemde bulunarak belirlenen hedefleri başarıyla imha etmiştir.

15 Hordad füze sistemi, orta menzilli bir hava savunma sistemidir. Keşif uçakları, bombardıman uçakları ve taktik avcı uçakları gibi taarruz kabiliyeti yüksek çok çeşitli hedeflere etkin bir şekilde müdahale etme kabiliyetine sahiptir ve aynı anda 6 hedefi tespit edip, önlerini kesebilmekte ve bunları çeşitli yerli füzelerle imha edebilmektedir.

3 Hordad füze sistemi de aktif aşamalı birçok radara ve aynı anda 4 hedefe müdahale etme ve hedeflere 8 füze (her hedef için iki füze) fırlatma yeteneği ile donatılmıştır.



Yeni yorum ekle