El-Sisi: Suriye ile Tarihi İlişkilerimizden Gurur Duyuyoruz

Sa, 28/02/2023 - 09:38

Mısır Dışişleri Bakanı, Suriye Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşmede bu ülkenin Cumhurbaşkanının mesajını iletti ve Kahire'nin Suriye ile tarihi ilişkilerinden gurur duyduğunu söyledi.

Welayet News  - Şam'da bulunan Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Pazartesi günü Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad'ı ziyaret ederek kendisine Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi'den bir mesaj iletti.

El-Sisi bu mesajında, Suriye ile dayanışma içinde olduklarını ifade ederek, deprem konusunda bu ülkeyi desteklemeye devam etmeye hazır olduklarını açıkladı ve şunları söyledi: ‘Şam ile tarihi ilişkilerinden gurur duyuyor ve bu ilişkileri ve ortak işbirliğini genişletmek istiyoruz.’

Beşşar Esad da Suriye'de meydana gelen son depremin ardından Mısır cumhurbaşkanına bu ülkenin Suriye’ye desteği için teşekkür ederek şu ifadelerde bulundu: ‘Suriye, Mısır ile ilişkilerine önem veriyor. Suriye ile Mısır arasındaki ilişkiler her zaman bu ilişkilerin doğal ve tarihsel bağlamında değerlendirilmelidir.

Arap ülkeleri arasındaki ilişkileri geliştirmeye çalışmak, bu ülkelerin genel durumlarını iyileştirmek için temel bir ilkedir.

Savaş sırasında Mısır, bu ülkede bulunan Suriyelilere mülteci muamelesi yapmamış, Mısır milleti onlara kucak açmıştır.’

Mısır Dışişleri Bakanı da bu görüşmede şunları söyledi: ‘Suriye ve Mısır arasındaki ilişkiler, Arap ülkelerinin desteklenmesinde temel bir ilkedir. Mısır her zaman Suriye'ye yardım edebileceklerin yanındadır. Mısır'da yaşayan Suriyeliler de Mısır toplumuna iyi uyum sağlamışlardır.’

Mısır dışişleri bakanı, Suriye’de yaşanan son depremin ardından Suriye hükümeti ve halkıyla dayanışma içinde olduklarını ifade etmek için 12 yıl sonra pazartesi günü bu ülkeye gitti.

Öte yandan Pazar günü de Irak, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, Filistin, Libya ve Mısır parlamento başkanları ile Umman ve Lübnan heyet başkanları Suriye'ye giderek Beşşar Esad ile bir araya geldi.

Mısır Meclis Başkanı Hanefi Cibali Pazar günü Şam havaalanında gazetecilere verdiği röportajda Suriye'ye verdiği desteği vurgulayarak, şunları söyledi: ‘Bu ülke Arap Birliği'ndeki doğal konumuna geri dönecek ve bu meclis heyetlerinin Şam ziyareti de Suriye liderliğini, hükümetini ve halkını destekleme doğrultusunda gerçekleşmiştir.’



Yeni yorum ekle