Yemen: Amerikan ve Suudi İşgalinden Kurtulmak İçin Tüm Seçenekler Saklıdır

Sa, 28/02/2023 - 08:40

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi, Yemen milletinin herhangi bir askeri varlığı saldırı ve işgal olarak değerlendirme ve tam özgürlük ve bağımsızlığa ulaşmak için tüm seçenekleri saklı tutma hakkına sahip olduğunu belirtti.

Welayet News  - Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Pazar akşamı yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Ensarullah Hareketi'nin lideri Abdülmelik el-Husi'nin ülkede barışın tesis edilmesinde gerçekleşecek gecikmeye dair son uyarıları ciddiye alınmalıdır. Devrim liderinin son konuşmasındaki uyarıları, bölgede ve Yemen'de barış isteyenler için açıktır. Bu mesajı anlamakta gecikme olmamalıdır."

Konsey yaptığı açıklamada; "İnsani durum Yemen için her diyalogda bir önceliktir. Yemen'in toprak bütünlüğü de korunmalıdır. Bu nedenle San'a, topraklarında ABD, İngiltere, Suudi Arabistan ve BAE dahil olmak üzere herhangi bir yabancı askeri varlığı reddediyor." diye belirtti.

San'a, saldırgan Suudi koalisyonunun Yemen'in kaynaklarını yağmalamaktan ve Yemen halkını bu kaynaklardan mahrum bırakmaktan sorumlu olduğuna işaret etti.

Ensarullah Hareketi'nin lideri Seyyid Abdul Melik el-Husi, Yemen Yüksek Siyasi Konseyi'nin merhum başkanı Salih el-Samad'ın şehadetinin yıl dönümünde yaptığı konuşmada, Amerikan işgalcilerini ülkeden çıkaracaklarını vurgulamıştı.



Yeni yorum ekle