General Selami: Devrim Muhafızları, Irak silahlı kuvvetlerini eğitmeye hazır

Sa, 28/02/2023 - 01:04

Irak Savunma Bakanı Sabit Muhammed Said Rıza ve yanındaki heyet, Devrim Muhafızları Genel Komutanlığı binasında Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Selami ile görüştü.

Welayet News  - İslam İnkılabı Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Selami, Irak Savunma Bakanı Sabit Muhammed Said Rıza ile görüşmesinde; “Devrim Muhafızları Ordusu, müsteşarlık yardımlarına ilaveten, alt düzeyden üst düzeye kadar eğitim alanlarında da Irak silahlı kuvvetlerine yardım etmeye hazır.” dedi.

Tümgeneral Selami bu görüşmede Irak Savunma Bakanı’nın İran ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek “İran ve Irak ortak bir ülkedir, iki ülke arasında hiçbir mesafe yok, bizim itikadi ortamımız bizi bu noktada tutmuştur.” dedi.

Tümgeneral Selami “Arzumuz, Irak'ın başarısı, gerçek bir arzudur. Irak'ı İslam aleminin coğrafyasında özel bir ülke olarak görüyoruz.” dedi.

Bu görüşmede Irak Savunma Bakanı ise İran'ın tekfirci terör ve IŞİD ile mücadelede Irak'a verdiği destekten dolayı İran'a takdirlerini belirterek “Savunma Bakanı olduktan sonra ilk dış ziyaretimi İran'a yaptığımdan memnunum. Biz kardeşiz. Silahlı kuvvetlerimiz arasındaki ilişkilerin geliştirilmesini istiyoruz.” dedi.

Iraklı yetkili “Devrim Muhafızları IŞİD ve Tekfir ile mücadelede Irak ile büyük işbirliği yaptı. Bu işbirliklerin simgesi ise iki büyük komutanımızın şehit düşmesidir.” dedi.

Sabit Muhammed Said Rıza şöyle bir hatırlatmada da bulundu: “Irak hükümeti, savunma bünyesini güçlendirme doğrultusunda ciddi bir azme sahiptir. İran deneyimlerinden yararlanmak istiyoruz. İran'a heyetler göndermeye hazırız.”



Yeni yorum ekle