Erdoğan’dan ‘ilk birkaç gün’ itirafı: Etkin çalışma yürütemedik, helallik istiyorum! Muhalefet tepki gösterdi: 'Hangi yüzle?'

Pt, 27/02/2023 - 17:36

Erdoğan'ın, depremin vurduğu kentlerden Adıyaman'da, depremin ilk günlerinde istedikleri çalışmaları yürütemediklerini söyleyip 'helallik' istemesine tepki yağdı. Sosyal medyada pek çok kullanıcı 'helal etmiyoruz' etiketiyle tepkisini dile getirdi.

Welayet News  - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremden etkilenen Adıyaman'da 'helallik' istedi.

"Tüm olumsuz şartlardan dolayı ilk gün Adıyaman'da arzu ettiğimiz kadar hızlı bir çalışma yapamadık" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Bunun için helallik istiyorum" dedi.

Sosyal medya platformu Twitter'da, Erdoğan'ın helallik istemesine 'helal etmiyoruz' etiketiyle tepki gösterildi. 'Helal etmiyoruz' etiketi birinci sırada yer alarak binlerce tweet atıldı. Tweet atanlar arasında siyasi partiler ve liderleri de yer aldı.

HDP: AFAD VE KIZILAY'I ARPALIK OLARAK KULLANDIRANLARA HAKKIMIZI HELALETMİYORUZ

Halkların Demokratik Partisi (HDP), resmi twitter hesabından 'helal etmiyoruz' etiketiyle şu ifadelere yer verdi:

"Deprem vergilerini amacı dışında kullananlara, inşaat lobilerine milyonlar akıtanlara, binlerce insanın donarak ölmesine neden olanlara, AFAD ve Kızılay'ı arpalık olarak kullandıranlara, imar afları çıkaranlara hakkımızı #HelalEtmiyoruz"

EMİR: ANCAK SİZDEN HUKUK ÖNÜNDE HESAP SORULUR

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir de "Hangi yüzle helallik istiyorsunuz? Biriniz bile istifa etmeyecek kadar sorumsuzken bu millet, hakkını nasıl size #helal etsin? Bu saatten sonra size helallik verilmez ancak sizden hukuk önünde hesap sorulur" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

BABACAN: SADECE HELALLİK İSTEYİP SORUMLULUKTAN DA KAÇAMAZSINIZ

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da Erdoğan'ın helallik isteme videosunu paylaşarak "Sayın Erdoğan, helalliği kalanlardan değil ihmaliniz yüzünden vefat edenlerden istemeniz gerekiyor. Sadece helallik isteyip sorumluluktan da kaçamazsınız. İlk 48 saatteki gecikmeler nedeniyle kaç kişi hayatını kaybetti?" ifadelerine yer verdi.

TİP: HESAPLAŞACAĞIZ!

Türkiye İşçi Partisi (TİP) de, "Helalleşmeyeceğiz, hesaplaşacağız!" ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

Siyasilerin dışında birçok sosyal medya kullanıcısı da, Erdoğan'ın helallik istemesine ve afet yönetimine çok sert tepki göstererek paylaşımda bulundu.



Yeni yorum ekle