Kanada'da başörtüsü yasağı kaldırıldı

Pt, 27/02/2023 - 12:17

El haber web sitesine göre, Kanada Avam Kamarası, kamuya açık yerlerde başörtüsü yasağına ilişkin yasayı ezici çoğunlukla yürürlükten kaldırdı.

Welayet News  - El haber web sitesine göre, Kanada Avam Kamarası, kamuya açık yerlerde başörtüsü yasağına ilişkin yasayı ezici çoğunlukla yürürlükten kaldırdı.

Quebec yerel hükümeti tarafından 2019’da uygulamaya konulan bu yasa, tüm devlet çalışanları için dini kıyafet, sembol ....vb tüm tezahhürleri yasaklıyor. Avam Kamarası’nın 174 üyesi bu yasaya muhalefet etti. Bu yasanın yürürlükten kaldırılması için Senato’da onaylanması ve bundan sonra Anayasa Mahkemesinde konu hakkında nihai bir karar çıkacak.

Bu kanun çıkarıldığında birçok Müslüman kadın başörtüsü taktığı için öğretmenlik mesleğini yapamamıştı.

Yasa 21, insan hakları aktivistleri tarafından laikliği desteklediği için eleştiriliyor. Çünkü bu yasaya göre, Müslüman kadınlar bu yasadan etkilenen en büyük gruplardan biri çünkü öğretmen, polis veya gardiyan olarak çalışmak istiyorlarsa başörtüsü takmalarına izin verilmiyor.

Kanada Ulusal Müslüman Konseyi Müdürü Steve Brown “Benim neslim, bir Kanada vatandaşı olarak eşitlik ve haklardan yararlanan ilk nesildi. Ama artık bu durumu kendimiz için koruyamıyacağımızı düşünüyorum” dedi.



Yeni yorum ekle