Medvedev: "Savaşı Kazanacağız ve Polonya Sınırına Kadar İlerleyeceğiz"

Ct, 25/02/2023 - 15:25

Rusya Ulusal Güvenlik Konseyi Yardımcısı, dünyada neo-Nazizmin kökünün kazınması gerektiğine vurgu yaparak, yeni bir dünya savaşının çıkmaması için Ukrayna'da özel askeri harekat hedeflerine ulaşılması gerektiğini açıkladı.

Welayet News  - Rusya Ulusal Güvenlik Konseyi Milletvekili Dimitri Medvedev, Cuma günü bu ülkenin Donbas bölgesindeki özel askeri harekatının başlamasının yıl dönümünde, Moskova'nın Ukrayna ile savaşta kazandığı zaferi vurguladı.

Medvedev, Rusya sınırlarına karşı tehditlerin ortadan kaldırılması gerektiğini vurgularken, "Ukrayna'daki savaş zaferle de sona erecek, anlaşmayla da bitebilir. Polonya sınırlarına kadar gitmemiz gerekse bile ülkemizdeki tehditleri mümkün olduğunca uzaklaştırmamız gerekiyor" dedi.

Sputnik haber ajansının verdiği habere göre, yeni bir dünya savaşının çıkmasına izin vermenin imkansız olduğunu belirterek, "Bu nedenle özel askeri operasyonların tüm hedeflerine ulaşması önemlidir. Hepimiz bir an önce kazanıp topraklarımızı geri almak ve soykırım ve bombalama yıllarında acı çeken insanlarımızı korumak istiyoruz" dedi.

Rusya'nın eski Başbaşkanı, neo-Nazizm'in kökünün kazınması gerektiğini vurgularken, "böylece gelecekte Rusya ormanlarında onların kalıntılarını avlayarak zaman kaybetmek zorunda kalmayalım ve dünya uzun zamandır beklediği huzura kavuşsun" açıklamasını yaptı.

Bu rapora göre Medvedev, Ukrayna ile savaşta Rus ordusunu takdir etti ve "Askerlerimiz topraklarımıza düzeni, barışı ve adaleti geri getirdiler ve neo-Nazizmin köklerini yok ediyorlar" dedi.

Medvedev, "Rusya'nın zaferinden sonra, Zelenskiy ile zorlu müzakereler yapılacak, tabii o zaman kadar yaşıyor olmuş olsa" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, daha önce savaş gazilerini Vatan Savunucuları Günü'nü kutlayan mesajında, Moskova'nın savunma yeteneklerini eskisinden daha fazla güçlendirdiğini belirtmiş ve ülkenin üçlü nükleer ağını güçlendirmeye vurgu yapmıştı.



Yeni yorum ekle