BAE Yemen’de Siyonist İsrail’e Alan Açıyor

Ct, 25/02/2023 - 10:17

Yemen’de Ensarullah Hareketi destekli Sana hükümeti, BAE güçlerinin Yemen’in güneyindeki Sokatra Adalarındaki Abdulkuri Adası sakinlerini yerinden etmesine karşı sert bir tutum aldığını bildirerek, BAE’nin adayı kontrol etme hedefleri hakkında tehlikeli bilgiler ortaya çıkardı.

Welayet News  - Yemen News Portal’ın haberine göre, Sana hükümeti Balıkçılık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Abdulkuri Adası'ndaki balıkçılar ve ada sakinlerinin zorla yerinden edilerek Hadibu'ya gitmeye zorlanması, adayı Siyonist rejimin kontrolü altında bir BAE askeri üssüne dönüştürmeyi amaçlıyor” denildi.

Açıklamada, Sokatra Adasına 120 km uzaklıkta bulunan Abdulkuri Adasının, altı petrol çıkarma sahasının olduğuna ve Afrika Boynuzu’na yakınlığı nedeniyle temsil ettiği jeostratejik önemine değinildi. Abdulkuri Adasındaki balıkçıların ve ada sakinlerinin yerinden edilme hamlesinin, Siyonist subayların Sokatra'ya gelişi ve BAE’nin adaya asker yığıp üsler kurmasından sonra başladığına dikkat çekildi.

Açıklamada, BAE güçlerinin stratejik Yemen adalarında Siyonist rejimle yürüttüğü ortak askeri hareketliliğin, bu adalarda yaşayanlar ve uluslararası denizcilik için bir tehdit oluşturduğuna ve Yemen'in egemenliğini ihlal ettiğine işaret edildi. Açıklamanın devamında Balıkçılık Bakanlığı, Abdulkuri Adası'nda meydana gelen tırmanıştan Güvenlik BM Konseyi'ni sorumlu tutarak, Suudi BAE Koalisyonu güçlerinin tüm Yemen topraklarından, adalarından ve kıyılarından çekilmesi, Sokatra'daki deniz yaşamına ve doğal çevreye müdahale etmeyi durdurması çağrısında bulunuldu.

 

 



Yeni yorum ekle