Siyonist İsrail Bu Yılın Başından Beri 65 Filistinliyi Şehit Etti

Ct, 25/02/2023 - 10:06

22 yaşındaki Muhammed Cevabire, Siyonist İsrail güçlerinin saldırılarında kafasına isabet eden merminin beyninde hasar oluşturması nedeniyle şehit olduğu açıklandı.

Welayet News  - Filistin'in Batı Şeria bölgesindeki El-Halil'in kuzeyindeki El-Arrub Mülteci Kampı ahalisinden olan 22 yaşındaki Muhammed Cevabire, İsrail güçlerinin saldırılarında kafasına isabet eden merminin beyninde hasar oluşturması nedeniyle şehit oldu.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, Muhammed Cevabire, İsrail güçlerinin, ikamet ettiği mülteci kampına düzenlediği baskında saldırıya maruz kalan komşularına yardım etmeye çalıştığı sırada keskin nişancıların gerçek mermiyle saldırılarına hedef oldu ve başından isabet alarak ağır yaralandı ve kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

Cevabire ile birlikte bu yılın başından itibaren Siyonist rejim tarafından katledilen Filistinlilerin sayısı 65'e yükseldiği, bunlardan 4'ünün Yahudi yerleşimciler tarafından şehit edildiği belirtildi. Şehit edilen bu 65 kişiden 13'ünün çocuk, 4'ünün yaşlı olduğu ifade edildi. Bir kişi ise Siyonist rejim hapishanelerindeki tıbbi ihmal sebebiyle şehit oldu.



Yeni yorum ekle