Ensarullah Lideri: Umman Arabuluculuğunda Ateşkes Görüşmeleri Sürüyor

Cu, 24/02/2023 - 10:08

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Abdulmelik el-Husi, Umman'ın arabuluculuğunda ateşkes görüşmelerinin devam ettiğini açıkladı.

Welayet News  - Gündemdeki gelişmeleri değerlendiren Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Abdulmelik el-Husi, yabancı güçlerin askeri varlığına karşı olduklarını belirterek, “ABD veya İngiltere'nin Yemen'deki askeri varlığını asla kabul etmeyeceğiz ve işgalcilere düşman muamelesi yapılacaktır.” dedi.

Al Masirah TV kanalının sitesinde yer alan habere göre Abdulmelik el-Husi, ABD’nin her zaman Yemen'in bazı bölgelerini işgal etmeye çalıştığını anlatarak, ABD’nin Yemen savaşından yararlandığına dikkat çekti. Ensarullah Lideri, ABD’nin Yemen savaşıyla silah satışı anlaşmalaları ve bölgenin yıkımına yol açacan hedeflerine ulaştığını dile getirdi.

Umman'ın arabuluculuğunda ateşkes görüşmelerinin devam ettiğini açıklayan Abdulmelik el-Husi, işgalci Arap koalisyonunun görüşme sürecini yavaşlatmaya çalıştığını kaydetti.

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Abdulmelik el-Husi, ABD’nin de ateşkes görüşmeleri sürecini yavaşlatmadaki olumsuz rolünü fark ettiklerini aktardı.

Ocak ayında Umman'dan üst düzey bir heyet, Yemen'deki ateşkesin uzatılmasını görüşmek üzere Sana kentine gitmişti.Umman heyetinin ziyareti, Maskat'ın Yemen'in sekiz yıllık krizinde siyasi çözüme ulaşmaya yönelik arabuluculuk çabaları doğrultusunda ve bu çabalar sayesinde Yemen'de diyalog ve siyasi anlayış koşulları sağlanması içindir.

Birleşmiş Milletler (BM) ara buluculuğunda 2 Nisan'da sağlanan geçici ateşkes, 2 Ekim 2022’de sona ermişti.

Suudi Arabistan’ın başını çektiği koalisyon güçleri 2015 yılının mart ayından beri Yemen’e yönelik askeri saldırılar düzenliyor.

BM'ye göre, Yemen'de şiddetle devam eden savaş, yüz binlerce kişiyi doğrudan veya dolaylı olarak ölümüne neden oldu ve dünyanın en kötü insani krizini yarattı.



Yeni yorum ekle