Türkiye Büyükelçisi: İran halkı en zor günümüzde yanımızdaydı

Per, 23/02/2023 - 09:56

Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi İran Kızılay Derneği başkanını ziyaret ederek İran halkının Türkiye'deki depremzedelere verdiği destek ve yardımlar için teşekkür etti.

Welayet News  - Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi İran Kızılay Derneği başkanını ziyaret ederek İran halkının Türkiye'deki depremzedelere verdiği destek ve yardımlar için teşekkür etti. 
Türkiye'nin İran Büyükelçisi Derya Örs, Pir Hüseyin Kulivend ile yaptığı görüşmede şöyle söyledi:

“Türkiye’deki depremin ardından İran Kızılay’ı kurtarma ekipleri ile İran'ın bazı askeri ve sivil kuruluşları hızlıca Türkiye'ye gitti. Ekipler kurtarma tedbirleri alarak çok sayıda insanımızın hayatını kurtardı. İran, Adıyaman şehrinde bir sahra hastanesi de açarak halkımızın yardımına koştu. İran'ın depremzedeler için yaptığı yardım bizim için unutulmaz.” 

İranlıların, depremde hayatını kaybedenlere başsağlığı ve taziye dileklerini iletmesini memnuniyetle karşılayan Büyükelçi Derya Örs, şöyle devam etti: 

“Allah'tan İran halkını kötü günlerden sakınmasını temenni ediyoruz. Ülkelerimiz kazalara eğilimlidir ve bir deprem olmadan önce uygun önlemleri almalıyız. Bu deprem çok korkunçtu ve Türkiye'de iki büyük şehrin yıkılmasına neden oldu. İran Kızılayı başkanı da deprem bölgesine gelerek depremzedelerin zor durumlarını gördü. Bir kez daha bu zor zamanlarda yanımızda olduğunuz için teşekkür ederiz.”



Yeni yorum ekle