"İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu, düşmanları umutsuzluğa itmiştir"

Per, 23/02/2023 - 09:53

İran Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı, İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu'nun inkılabı koruma, nizamın ve halkın ihtiyaçlarına cevap verme konusunda kalıcı etkiler bıraktığını ve düşmanları çaresizliğe, alçalmaya ve aşağılanmaya sürüklediğini söyledi.

Welayet News  - Tümgeneral Muhammed Bakıri yayınladığı bir mesajında Hz. İmam Hüseyin’in -as- veladet yıl dönümü ve İran’da Devrim Muhafızı (Pasdar) gününü kutlayarak, son 44 yılda Devrim Muhafızlarının İslami İran tarihinin büyük olaylarında ve kritik günlerinde şanlı ve kader belirleyici hamasetlerini hatırlatarak, bu günün gelişinden dolayı bu ordunun komutanlarını, yetkililerini ve çalışanlarını tebrik etti.

Tümgeneral Bakıri sözlerine şunları ekledi: "İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu'nun devrimi koruma ve nizamın ve halkın ihtiyaçlarına cevap verme konusundaki varoluş felsefesi, son kırk yılda çok görkemli, kalıcı ve anlamlı etkilerin üretilmesine neden olmuştur.

Buna karşı ise bu ülkenin rengarenk düşmanlarını çaresizliğe, öfkeye, rezalet ve aşağılanmaya sürüklemesi, kökleri din kültürü ve öğretilerinde ve muhteşem ve ebedi Hüseyni Aşura hadisesine dayanmaktadır."

25 Şubat 2023 tarihine denk gelen hk 3 şaban 1444, ehlibeyt İmamlarının 3. İmamı hz. Hüseyin'in -as- doğum günü ve İran'da Pasdar günü olarak kutlanır.



Yeni yorum ekle