Ziyad Nahle: Hiç kuşkusuz işgalcilerin işlediği cinayete karşılık vereceğiz

Per, 23/02/2023 - 09:45

Filistin İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nahle, dün Batı Şeria'da Siyonist güçlerin işlediği suç ve cinayete tepki göstererek, direnişin bu eyleme şüphesiz karşılık vereceğini söyledi.

Welayet News  - İslami Cihad Hareketi yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu: ‘Bugün Nablus'ta yaşananlar, işgalcilerin Filistin ulusuna karşı işledikleri büyük bir suçtur. Bu nedenle direniş güçleri olarak bu suça hiçbir şüpheye yer bırakmadan yanıt vermemiz vaciptir.

Filistin ulusu düşmanla mücadele konusunda birleşmiştir ve Allah'ın izniyle bunu kanıtlayacaktır.’

Filistinlilerin şehit edilmesinin ve Hamas'ın askeri kanadının Siyonist rejime uyarılarının ardından Siyonist kaynaklar Çarşamba akşamı Gazze Şeridi çevresinde bu rejim güçlerinin alarma geçtiğini duyurdu.

Filistin’in New Press Habr Ajansı, Siyonist kaynaklardan naklen şu açıklamalarda bulundu: ‘İşgalci rejim ordusu Gazze Şeridi çevresinde alarm halindedir ve Gazze Şeridi yakınlarındaki birçok bölgeye Demir Kubbe sistemleri konuşlandırmıştır.’

Siyonist rejim Sınır Polisinin dört özel biriminden biri olan Yamam biriminin kuvvetleri dün Kasba mahallesinde Filistinli bir genci takibi sırasında bir evin etrafını kuşattı ve insanlarla çatıştı. Siyonist rejim güçleri, kuşatma altındaki bu eve iki roket attı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İşgalci Siyonist rejim askerlerinin saldırısında biri çocuk 10 Filistinlinin şehit olduğunu, 102 kişinin yaralandığını açıkladı. Yaralılardan 6'sının durumunun ağır olduğu ve bölgedeki hastanelere sevk edildikleri kaydedildi.



Yeni yorum ekle